Večina od njih je končala na vrhu seznama najbolj priljubljenih filmov. Med njimi je prostor tudi za njegov najnovejši film Legende v Las Vegasu, ki se trenutno vrti tudi v naših kinematografih.

Robert De Niro filmskih vlog ni izbiral po kakšnem posebnem ključu. »Večina jih je prišla do mene čisto po naključju,« pravi. »Režiserji so mi sprva dajali vloge v filmih zato, ker sem bil lep, potem zato, ker sem bil grob, šele zadnja leta pa so ugotovili, da znam biti tudi duhovit.« O slednjem nas je prepričal v filmih Njeni ta stari, Njegovi ta stari in Njuna družina.

Robert je prepričan, da je samo kultni ameriški režiser Martin Scorsese vedel, kakšni liki so mu pisani na kožo: »Martin igralca nikoli ne pogleda, ampak ga začuti.« Filmarja sta skupaj posnela osem filmov – Ulice zla, Taksist, New York, New York, Razjarjeni bik, The King of Comedy, Dobri fantje, Rt strahu in Casino, med njima pa se je spletlo tesno prijateljstvo. A nesmiselno bi bilo pričakovati, da se bo igralec kdaj razgovoril o prijatelju. Družina in prijatelji so tudi po vsem tem času za novinarje še vedno prepovedana tema.

Več v tiskani Lady