Svet

Naročili sta njegov umor

P.R.
6. 12. 2013, 20.02
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Vrstnici iz Poreča, stari 28 let, sta naročili umor moškega. Denar za to dejanje sta ponudili skupnemu znancu, ki pa ju je zavrnil in si zato prislužil grožnje s smrtjo.

Kakšen mesec za tistim, ko ju je zavrnil, se je ena od žensk tako razjezila, da mu je zagrozila s smrtjo, če ne pristane na njuno ponudbo. Moški se očitno ni vdal, saj je obe ženski prijavil policiji, ki ju je aretirala in strpala v pripor. »50 tisoč evrov dobiš, če ga likvidiraš,« naj bi mu rekli ženski, ki sta se menda želeli znebiti 42-letnega moškega iz Rovinja.

Ponujali sta 50.000 evrov.

Tega naj bi po besedah policije poznali že od prej. Kot je pripovedoval 'nesojeni morilec', sta ga kakšen mesec stalno nagovarjali k umoru, on pa za to ni hotel niti slišati. Sprva tudi ni verjel, da gre za resno vprašanje z njune strani. Ko pa je prejel grožnje s smrtjo, ga je resno zaskrbelo, zato se je odločil, da za pomoč prosi policijo. Ta je šla v akcijo in nevarni dekleti pred dvema dnevoma tudi prijela. Sodnik v Pulju jima je odredil enomesečni pripor zaradi napeljevanja h kaznivemu dejanju umora.