Svet

Skočila v smrt, ker nista želela v dom

U.K.
6. 12. 2013, 18.18
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Še ena žalostna zgodba. Starejši par se je raje vrgel v globino, kot da bi se moral preseliti v dom. Roy in Glenys Smith sta že oba presegla starost devetdeset let, večino svojega življenja pa sta preživela v drugem nadstropju stanovanjskega kompleksa Dorset v Bournemouthu v Veliki Britaniji.

Njuna sinova sta bila zaradi staršev zaskrbljena, saj po njunem mnenju nista bila več sposobna skrbeti zase. Zato sta staršem predlagala, naj se preselita v dom za ostarele, kjer bi imela ustrezno oskrbo. Podobno pa so si želeli lastniki stanovanjskega bloka, saj so vedeli, da starostnika nista mogla več niti iz stanovanja.

Že dan pred tragedijo sta sosedom povedala, da se ne želita preseliti v dom, a si nihče ni mislil, da bi si lahko kaj storila. Kot kaže, so sta se ponoči odpravila do balkona in se skupaj vrgla v globino. »Verjetno sta napravila samomor enkrat po polnoči, saj nihče v bloku ni ničesar slišal ali videl,« je dejal stanujoči v bloku.

Njuna trupla so našli šele okoli osmih zjutraj. Čeprav so reševalci hitro prišli na prizorišče, paru ni bilo več pomoči. Policija je zavrnila možnost sumljive smrti, njihovi tiskovni predstavniki pa so potrdili, da je šlo skoraj gotovo za samomor. »Bila sta starejši par s precejšnjimi zdravstvenimi težavami. Roy je že pred dvema letoma popolnoma oslepel,« je za medije povedal njun sosed.

Sosedje so še povedali, da se par v zadnjih petih letih ni veliko odpravljal iz stanovanja, razlog pa naj bi bil predvsem njuno slabo zdravje. Predvsem Roy je bil hudo bolan. Kadar sta se odpravila iz stanovanja, se je moral vedno opirati na ženo. Eden od sosedov je povedal, da sta bila Roy in Glenys izjemno navezana drug na drugega in da sta se držala za roke, kamorkoli sta šla.

Razlog za njuno dejanje naj bi bila selitev v dom za ostarele, a so stanovalci prepričani, da sta se zavedala, da bo eden od njiju morda kmalu umrl. »Verjetno sta se raje odločila, da pač odideta skupaj,« je dejala ženska, ki ju je poznala, a ni želela biti imenovana. Policija ni sporočila, ali je nesrečni par za seboj pustil kakšno sporočilo, še vedno pa poteka obdukcija njunih trupel, da bi ovrgli sum umora. Eden od britanskih medijev pa je zapisal, da čeprav gre za precej žalostno zgodbo, nas vendarle ne sme preveč užalostiti. Živela sta namreč v ljubezni in se na koncu odločila ta svet zapustiti skupaj, prav tako v ljubezni.