Kultura

Ni umrla naravne smrti – bila je umorjena!

mv
21. 11. 2013, 19.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Ko je leta 2009 nepričakovano umrla igralka Brittany Murphy, so preiskovalci zaključili, da je umrla naravne smrti. Njena mati in zaročenec Simon Monjack sta takrat trdila, da to ni mogoče, le pet mesecev za igralko pa je za istimi simptomi umrl tudi Monjack. Oče zvezdnice je zato vložil prošnjo za ponovno preiskavo njunih smrti, ki je pokazala, da sta bila oba umorjena s strupom za podgane!

Profimedia

Angelo Bertolotti, užaloščeni oče pred štirimi leti umrle igralke Brittany Murphy, se ne more sprijazniti s tem, da je njegova deklica umrla v sumljivih okoliščinah, ki jih je mrliški oglednik sicer označil za naravno smrt. Prosil je za ponovno preiskavo ostankov Brittany in njenega zaročenca, ki je umrl le pet mesecev za njo. Oba naj bi bitko za življenje čez noč izgubila zaradi pljučnice in anemije.

Bertolotti se s to ugotovitvijo ni strinjal. Zahteval je vzorec hčerkinih las, krvi in tkiva, ki jih je testiral na vsebnost težkih kovin in na strupe. Ugotovitve so bile šokantne. »Vsebnost desetih težkih kovin je bila nad mejo, ki jo priporoča svetovna zdravstvena organizacija. Če izključimo možnost hkratne nenamerne izpostavljenosti težkim kovinam, je edina logična razlaga, da je izpostavljenost zakrivila tretja, po vsej verjetnosti kriminalna oseba," piše v novem poročilu.

 Išče resnico

Težke kovine je mogoče najti v strupih za miši in podgane. Med simptomi zastrupitve so glavoboli, omotica, nevrološke, kožne in prebavne težave ter tudi težave z dihanjem. Zaradi zastrupitve lahko nastanejo črevesni krči, tahikardija, potenje, zmedenost, kašelj in pljučnica. Vse simptome sta pred smrtjo kazala tako Simon kot Brittany. Angelo upa, da bodo nove ugotovitve oprale ime njegove hčerke, ki so jo številni opisovali kot odvisnico in zvezdnico, ki je trpela zaradi anoreksije.

"Moja hčerka ni bila niti anoreksična niti odvisna od drog, kot se je namigovalo. Ne bom odnehal, dokler resnica ne bo prišla na dan,'' je dodal Bertolotti, ki je prepričan, da sta bila tako Brittany kot Simon umorjena.