Slovenija

Hidria prodala proizvodnjo električnih ročnih orodij Perles

STA/M.J.
21. 11. 2013, 18.01
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Hidria je danes uspešno zaključila prodajo programa električnih ročnih orodij Perles. Kupec je družba Ark Capital s sedežem v Veliki Britaniji, ki se je zavezala k ohranitvi oz. povečanju proizvodnje v Kranju.

Družba Ark Capital že deluje v industriji električnih ročnih orodij, predvsem na segmentu diamantne tehnike. Že zdaj ima pomembne deleže na trgih zahodne in srednje Evrope, s prevzemom programa Perles pa se ji dodatno odpirajo tudi trgi jugovzhodne in vzhodne Evrope ter nekateri novi prodajni kanali, so sporočili iz Hidrie.

Z zavezo po ohranitvi oz. povečanju proizvodnje v Kranju bo Ark Capital zagotovil kontinuiteto delovnih mest in nadaljnji razvoj programa, kar je bil eden od ciljev Hidrie pri prodaji programa električnih ročnih orodij pod blagovno znamko Perles. Poleg tega bo prevzel tudi terjatve in zaloge Perlesa ter poslovne obveznosti, kar bo imelo dodaten pozitiven učinek na poslovanje skupine Hidria.

Dodatno je v pogodbi o prodaji predvideno, da bo kupec skladno z lokalnimi zakonodajami prevzemal tudi družbe v Ekvadorju ter Kolumbiji ter program Perles, ki se izvaja v družbi Hidria BH v BiH.

Blagovna znamka Perles je nastala leta 1936 v Švici, ko je Rudolf Weber ustanovil podjetje Perles in razvil prvi elektromotor. Danes potekata razvoj in proizvodnja izdelkov v Sloveniji, in sicer od leta 2000 v okviru korporacije Hidria.