Kultura

Mali in veliki voditelj šova Slovenija ima talent

A.M.
31. 1. 2013, 10.40
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Voditeljske niti bosta imela v novi sezoni Slovenija ima talent 'mali' in 'veliki', Jože Robežnik in Matej Puc. 'Mali' je skečer, improvizator, kreativec. 'Veliki' pa ni veliki samo v višino, za velikega velja tudi na odrskih deskah.

'Mali' Jože Robežnik je v študentskih letih na TV Slovenija vodil oddajo Štafeta mladosti. Kot diplomant Ekonomske fakultete obesi TV kariero na klin in zaide v svet kravat, pisarn in finančnih projekcij. Svet kamer in luči mu znova zadiši, ko se preizkusi kot video bloger in dobi vlogo v spletni nadaljevanki Prepisani. Svojo kreativnost vlaga v videoprodukcijo za spletne videe - za Youtube. Konec leta 2012 ugotovi, da so Youtube pa take fore za luzerje in da so pravi frajerji samo na televiziji.

'Veliki' voditelj Matej Puc se kot mlad štajerski fantič dokaže v gledaliških vodah. Pri svojih 30. prejme Borštnikovo nagrado za vlogo Tihona Ivaniča Kabanova v predstavi Nevihta. Preizkusi se v filmu, različnih TV serijah, kot tudi na radiu. V duetu s svojim absolutnim nasprotjem po imenu Jože se podaja v novo dogodivščino - vodenje velikega televizijskega šova.