Vlaganje v mlade

MK Group in Gorenjska banka donirali 100.000 evrov za študentski dom v Ljubljani

nn
19. 6. 2024, 17.48
Posodobljeno: 19. 6. 2024, 19.39
Deli članek:

MK Group in Gorenjska banka v okviru svojega družbeno odgovornega programa Podpora družini nadaljujeta z vlaganjem v mlade, izobraževanje in znanost.

/
Tomaž Pečnik, Mihailo Janković in Marko Filipčič ob podpisu donatorske pogodbe.

MK Group in Gorenjska banka sta v okviru regijskega programa družbene odgovornosti Podpora družini podpisali donatorsko pogodbo z Javnim zavodom Študentski dom Ljubljana v vrednosti 100.000 tisoč evrov. V ljubljanskih študentskih domovih biva več kot 7.500 študentov, od tega približno 3.500 v Rožni dolini. Donacija bo omogočila prenovo skupnega prostora za učenje in delo, pa tudi za druženje in druge organizirane aktivnosti, ki bodo prispevale k izboljšanju kakovosti študija in bivanja v študentskem domu. Donacija bo namenjena za prenovo in opremo skupnega prostora velikosti približno 200 kvadratnih metrov, kar bo pomembno prispevalo k akademskim uspehom in krepitvi študentskih ter prijateljskih vezi. Obnovitvena dela bodo zaključena predvidoma oktobra 2024.

Donatorsko pogodbo so podpisali direktor JZ ŠDL Tomaž Pečnik, generalni direktor MK Group Mihailo Janković in član uprave Gorenjske banke Marko Filipčič.

/
/

»Študentski dom Ljubljana v 29 domovih s 7.500 ležišči že 72 let ustvarja skupnost, v kateri zagotavljamo ne zgolj ustrezno bivanjsko okolje, temveč si prizadevamo tudi za razvejane akademske, kulturne, umetniške in športne dejavnosti. Z velikodušno donacijo podjetij MK Group in Gorenjske banke za vzpostavitev sodobne študijske sobe v Rožni dolini bomo poskrbeli za razvoj skupnih prostorov za učenje in prispevali k ustrezni podpori akademskemu uspehu študentov, spodbudili sodelovanje in inovativnost ter predvsem krepili študentsko skupnost,« je dejal Pečnik ob podpisu donatorske pogodbe.

»Letos je regionalni program družbene odgovornosti v vrednosti 350.000 evrov usmerjen k študentskim domovom v Jadranski regiji, kjer naša družba posluje. V Sloveniji skupaj z Gorenjsko banko že tradicionalno vlagamo v razvoj prihodnosti, podporo novim generacijam in s tem prispevamo k izobrazbi in razvoju mladih. Letošnja donacija je usklajena tudi z delovanjem Fundacije Miodraga Kostića, v okviru katere bo konec letošnjega leta odprla svoja vrata tudi Palača znanosti v Beogradu. Palača znanosti bo prva tovrstna ustanova v regiji, ki bo delovala v smeri promocije in podpore znanosti. Prav s takšnimi projekti želimo najboljšim študentom in mladim raziskovalcem omogočiti odlične pogoje za razvoj novih znanj in raziskav,« pa je povedal Janković.

Filipčič je dodal: »Regijski program družbene odgovornosti Podpora družini je vstopil v svoje osmo leto. V tem času smo pomembno prispevali k izboljšanju pogojev tako za naše najmlajše, mlade družine in sedaj tudi za študente. Z novo donacijo želimo spodbuditi inovativnost, predanost ter odličnost na vseh področjih. Študentom želimo, da bi s svežimi pristopi, novimi znanji ter novimi izkušnjami zaupali v uspeh na vseh svojih poteh.«

V okviru regionalnega projekta Podpora družini sta MK Group in Gorenjska banka v preteklih dveh letih za Porodnišnico v Ljubljani ter otroške vrtce po vsej Sloveniji donirali 270.000 evrov. Porodnišnica v Ljubljani je leta 2022 za prenovo štirih poporodnih sob prejela donacijo v višini 120.000 evrov, medtem ko je 7 vrtcev prejelo donacije v skupni vrednosti 150.000 evrov. Družbi bosta tudi v prihodnje podpirali razvoj priložnosti za otroke in mlade.