Na češkem

Video in foto: Na bencinski črpalki 52-letnik z nožem napadel več ljudi

D.K./STA
19. 6. 2024, 18.36
Posodobljeno: 19. 6. 2024, 18.46
Deli članek:

Moški je na bencinskem servisu v Pragi napadel več ljudi z nožem, najmanj trije so ranjeni. Policija je domnevnega napadalca že pridržala.

Bobo
Fotografija je simbolična.

Zaradi ureznin na zgornjem delu telesa so 50-letnika prepeljali v bolnišnico, še dve ranjeni osebi so oskrbeli na prizorišču.

Moški, ki je na črpalki grozil in napadel šest ljudi, živi v bližini in je bil pod vplivom alkohola, so sporočile tamkajšnje oblasti. Motiv za nasilno dejanje zaenkrat ni znan, izključili pa so možnost terorizma.

"Trenutno se ukvarjamo s primerom napada na šest ljudi. Motiv preiskujemo, policisti pa so 52-letnega napadalca prijeli na kraju," so na družbenem omrežju X sporočili s policije brez dodatnih podrobnosti.

"Iz še neugotovljenih razlogov je moški na bencinski črpalki z nožem napadel motorista in mu povzročil ureznine na vratu. Med preiskavo celotnega primera so detektivi ugotovili, da je moški še pred samim napadom napadel pet drugih ljudi," je pojasnil tiskovni predstavnik policije Jan Rybanský.

Na posnetku je razvidno, da je en moški končal vklenjen. Na ustih je imel masko, policisti pa so ga prestavili iz reševalnega v policijski avto.