Srečanje z bivšim

19-letna gasilka s požigi skušala ponovno "zanetiti" plamen ljubezen

G.G.
27. 6. 2024, 09.57
Posodobljeno: 27. 6. 2024, 10.22
Deli članek:

V začetku maja so na obrobju Linza na severu Avstrije izbruhnili trije požari. Zdaj je znano, da je imela prvi vseh treh prste vmes 19-letna gasilka.

FF Feldkirchen
Prvi požar, prva možnost, da se srečata z bivšim.

Prvič je zagorelo v začetku maja v gozdu v bližini mesteca Goldwörth. Gorela je skladovnica drv, gasilci so jo pravočasno pogasili in preprečili, da bi se požar razširil. Že čez nekaj dni je v bližnjem Feldkirchnu zgorel lesen skedenj in ogenj bi se lahko razširil na druge objekte. Ni minilo veliko noči in gasilci so spet morali posredovati v Goldwörthu. Tokrat je ogenj zaplesal po skednju na kmetiji. Policisti so ugotovili, da je v vseh treh primerih ogenj podtaknila 19-letna lokalna gasilka.

Je bila na delu mlada piromanka? Na zaslišanju je mladenka pojasnila, kaj jo je vodilo v to nevarno početje. Ljubezen! Hrepenenje po bivšem. Vedela je, da bodo ob požaru posredovali lokalni gasilci, pri katerih je član tudi njen bivši fant, ki ga še ni prebolela. Ko bi se srečala med gašenjem, bi lahko vzpostavila stik, mogoče bi med njima spet preskočila iskrica, pa ne tista, katere sta zalivala. V treh poskusih so se vžgali le skednji in drva, med njimi pa je ostalo ledeno.

19-letnica se je pokesala za svoje početje, zdaj pa v priporu čaka na sojenje zaradi kaznivega dejanja požiga.