Molotovka

Foto: Požar na barkah v Medulinu neuradno zanetil nočni piroman

S.R.
30. 5. 2024, 15.38
Posodobljeno: 30. 5. 2024, 21.42
Deli članek:

Policija informacij o primeru zaradi interesa preiskave zaenkrat ne izdaja, po neuradnih informacijah pa naj bi piromana na delu ujela ena od nadzornih kamer.

Goran Kovacic/Pixell/Bobo
Posledice požara v marini v Medulinu.

Hrvaška policija še vedno intenzivno preiskuje okoliščine požara, ki je sredi maja v marini v Medulinu pogoltnil kar 22 različnih plovil, med vsaj eno, ki je bilo v lasti slovenske državljanke. Kot smo že poročali, so v marini sredi noči odjeknile eksplozije, ki jim je sledil obsežen požar, s katerim so se do jutranjih ur borili lokalni gasilci. Materialna škoda je bila ogromna, a na strečo požar ni stregel po življenjih.

Goran Kovacic/Pixell/Bobo
Posledice požara v marini v Medulinu.

Kakršni koli uradni izsledki kriminalistov, ki se z zadevo ukvarjajo, še niso znani, a je danes istrski portal Istra24 postregel z neuradnimi informacijami, da naj bi šlo za načrten požig. Kot poročajo, naj bi ena od nadzornih kamer na območju ujela trenutek, ko je neka oseba s kapuco na eno od plovil odvrgla steklenico z vnetljivo tekočino, tako imenovano molotovko. Šlo naj bi za eno od obeh plovil, za kateri je znano, da sta prvi končali v plamenih. Požar se je nato razširil še na preostala plovila. Portal se je za potrditev teh informacij obrnil na istrsko policijsko upravo, kjer navedb niso niti potrdili niti zanikali. Iz kabineta župana

Istra24 je za potrditev te informacije zahtevala istrsko policijsko upravo, a je policija, kot je bilo v tej fazi preiskave pričakovano, ni ne zanikala ne potrdila. Pojasnili so, da je postopek v teku in da o njem ne morejo govoriti, da ne bi ogrozili nadaljnjega poteka preiskave. O vseh ugotovljenih dejstvih bodo javnost obvestili po zaključku preiskave.