Padova

Na vrhuncu prepira je 39-letni Andrea partnerko potisnil in padla je na avtocesto

R.T.
30. 5. 2024, 13.17
Posodobljeno: 30. 5. 2024, 18.51
Deli članek:

V sredo zgodaj zjutraj je z nadvoza čez avtocesto v Padovi na severu Italije »padla« 33-letna ženska. Tovornjak se je ni uspel izogniti.

Facebook
Osumljeni Andrea Favero.

Najprej se je domnevalo, da gre za samomor ali nesrečen slučaj, policija pa se po enodnevni preiskavi nagiba k drugačni tezi. Zdaj je v glavna domneva, da je 33-letno Giado Zanolo nekdo potisnil z nadvoza, tako da je izgledalo kot nesreča ali samomor. Glavni in edini osumljenec je njen partner, 39-letni Andrea Favero, ki so ga po zaslišanju na policiji pridržali. Osumljen je uboja.

Kaj se je zgodilo? Partnerja naj bi se v noči na sredo pogosto prepirala. Okoli 3. ure ponoči sta jo mahnila iz stanovanja in med sprehodom nadaljevala z obmetavanjem žaljivk. Prerekanje naj bi doseglo vrhunec na nadvozu, ko naj bi 39-letniku »scvrlo eno od ključnih žičk v glavi«. Partnerko naj bi potisnil čez ograjo. Nekaj avto se ji je še uspelo izogniti, nato pa je pripeljal tovornjak in jo povozil.

Osumljeni je na zaslišanju policiji opisal, da sta se z Giado vse pogosteje prepirala, padali pa so tudi udarci, iz ene in druge strani. V nekem trenutku je priznal, da jo je potisnil, nato pa je policijo postregel z drugačno zgodbo, ki pa ni bila prepričljiva.