Napad na Đorđeja Mijatovića

Uboja brata ministra in podpredsednika vlade BiH osumljena dva mladoletnika, ki so ju že pridržali

D.K./STA
28. 5. 2024, 13.12
Posodobljeno: 28. 5. 2024, 13.39
Deli članek:

V beograjskem urgentnem centru je v nedeljo zvečer umrl 37-letni Đorđe Mijatović, brat ministra in podpredsednika v vladi Bosne in Hercegovine Vojina Mijatovića, ki je bil hospitaliziran zaradi hudih poškodb glave. Danes pa je policija sporočila, da sta oba osumljenca v priporu.

Profimedia
Fotografija je simbolična

Srbska policija je pridržala enega od dveh napadalcev v Beogradu na brata podpredsednika vlade bosansko-hercegovske entitete Federacije BiH Vojina Mijatovića, Đorđeja Mijatovića, ki je po napadu umrl. Drugi osumljenec se je danes predal sam.

Mijatovića sta na otroškem igrišču v enem od beograjskih naselij v nedeljo napadla dva mladeniča in ga večkrat udarila v glavo. Povod za celoten potek dogodkov, ki so končno privedli do smrti Mijatovića, naj bi bila nogometna žoga, o čemer smo že poročali tukaj.

Obdukcija je po neuradnih informacijah pokazala, da je dobil šest udarcev v glavo. Zaradi enega od njih mu je počila lobanja, to pa je povzročilo epileptični napad in infarkt.

Policija je sprva pridržala 16-letnega osumljenca, drugi osumljenec, ki je star 17 let, pa se je danes predal sam. Oba sumijo uboja, 16-letnika pa so danes že zaslišali na državnem tožilstvu, ki je zanj predlagalo pripor.