Spor v parku

V Beogradu v nenavadnih okoliščinah umrl brat ministra in podpredsednika vlade BiH

R.T.
27. 5. 2024, 11.12
Posodobljeno: 27. 5. 2024, 14.09
Deli članek:

V beograjskem urgentnem centru je včeraj zvečer umrl 37-letni Đorđe Mijatović, brat ministra in podpredsednika v vladi Bosne in Hercegovine Vojina Mijatovića. Tam se je znašel s hudimi poškodbami glave, ki jih je popoldne utrpel v sporu v parku. Vse okoliščine še niso jasne.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Povod za celoten potek dogodkov, ki so končno privedli do smrti Đorđeja Mijatovića, brata ministra za razvoj, podjetništvo in obrt v vladi Bosne in Hercegovine, naj bi bila nogometna žoga. Tragedijo, ki se je včeraj odvila v Beogradu, je že potrdil srbski minister za notranje zadeve Ivica Dačić. »Včeraj med 18. in 19. uro je policija prejela prijavo, da je prišlo do nekakšnega pretepa,« je dejal Dačić in pojasnil, da se je vse skupaj dogodilo v parku na območju beograjske soseske Voždovac. Policija je po prijavi odšla v stanovanje, kjer sta se nahajala poškodovani Mijatović in njegova soproga. Mijatovića so nato »odpeljali na urgenco, tam je umrl,« je še dejal Dačić.

Po prvih neuradnih informacijah beograjskih medijev je bil Mijatović žrtev huliganov, mladeničev, ki naj bi jih policija še vedno iskala. Dačić je sicer potrdil, da policija še vedno preiskuje, ali je Mijatović umrl za posledicami udarcev, in da domnevne storilce intenzivno iščejo. Dodal je, da bo več znanega po opravljeni obdukciji, ki jo je odredilo beograjsko tožilstvo.

Sinu odvzeli žogo, a kaj je sledilo?

Po poročanju Telegraf.rs naj bi bil žrtev istih mladeničev pred tem Mijatovićev sin. Ta naj bi nato očetu povedal, da so ga v parku nadlegovali in mu odvzeli žogo. V park naj bi se nato do mulcev odpravil Mijatović. Po krajšem prepiru naj bi ga napadli in pretepli. Tako pretolčenega naj bi ga nato na hodniku stanovanjskega bloka našla soproga. Pozneje je umrl. Takšne so bile vsaj prve informacije, a so zdaj na plano pricurljale nove.

Nekateri drugi srbski mediji, denimo Blic in Kurir, poročajo o nekoliko drugačnem poteku dogodkov. Potrjujejo sicer, da naj bi se vse skupaj začelo zaradi žoge, a naj bi po njihovih neuradnih informacijah Mijatović umrl zaradi udarca z glavo v beton. To naj bi se zgodilo, ko je z roko zamahnil proti enemu od huliganov, pri čemer naj bi izgubil ravnotežje in padel. Kot je za Blic povedal neimenovan vir, naj bi doma tudi soprogi pojasnil, da je padel sam. Zaradi poškodb glave naj bi pozneje utrpel tudi epileptični napad, zaradi česar so ga odpeljali na urgenco. Blic poroča še, da zaenkrat ni znano, ali so bile v vse skupaj vpletene polnoletne ali mladoletne osebe.

Dačić je pozneje za Blic potrdil, da vzrok smrti še ugotavljajo, a da zagotovo ne gre za umor, temveč se še ugotavlja, ali je moški umrl za posledicami pretepa ali česa drugega. Izpostavil je še, da jim največjo težavo predstavlja dejstvo, da ni bilo očividcev in da na kraju dogodka ni nadzornih kamer.