Poškodoval uslužbenca

Foto: Upokojenec zamenjal stopalki in v avtopralnici povzročil masaker

R.T.
28. 5. 2024, 12.54
Posodobljeno: 28. 5. 2024, 14.23
Deli članek:

Kakšna je skupna bilanca tega dejanja 81-letnega Nemca? Huje poškodovan uslužbenec ter poškodbe na mercedesu, fordu, peugeotu in oplu v skupni vrednosti 120.000 evrov.

Polizei
Ustavila ga je šele stena.

V eni od avtopralnic v mestu Bünde severno od Bielefelda v nemški zvezni deželi Severno Porenje-Vestfalija se je v soboto odvila drama, v kateri jo je hudo skupil 42-letni uslužbenec. Kot se za ta letni čas spodobi, je bila avtopralnica polna strank. V tem vrvežu je za volanom svojega mercedesa manevriral 81-letni voznik, ki je z vso silo treščil v več avtomobilov, podporni steber in še steno avtopralnice.

Kot so potrdili lokalni policisti, se je nesreča zgodila malo po 13. uri. Takrat je s terencem na območje avtopralnice zapeljal 81-letnik. V vrsti je že čakalo več vozil, voznik bi moral le ustaviti, a je storil ravno obratno, stopil je na plin. Najprej je trčil v avtomobil pred sabo, nato je nadaljeval, dokler ga ni ustavila šele stena. Pri tem je povozil uslužbenca, ki je ostal ujet pod mercedesom. »Uslužbenec je utrpel hude poškodbe in so ga po oskrbi na kraju odpeljali v bolnišnico,« je pojasnil tiskovni predstavnik policije. V kalvariji so poškodbe utrpeli še ford, peugeot in opel, tako je skupna materialna škoda narasla na približno 120.000 evrov, poroča nemški Bild.