Pornografija

33-letnik v Istri snemal gole otroke, pravi šok je sledil, ko je v njegov avtodom vstopila policija

D.K.
28. 5. 2024, 12.18
Posodobljeno: 28. 5. 2024, 12.29
Deli članek:

33-letni Nemec je v priljubljenem kampu v Istri snemal gole otroke in pristal v priporu.

Profimedia
Fotografija je simbolična

V enem od turističnih kampov v Rovinju se je v nedeljo odvila prava policijska akcija, poroča Jutranji list. Goli otroci so namreč postali tarča razuzdanega moškega, 33-letnega nemškega državljana, ki je bil aretiran in nato kazensko ovaden zaradi kaznivih dejanj zoper spolno nedotakljivost otrok.

Nezakonito vedenje nezaželenega turista so opazili varnostniki, ki so moškega zadržali do prihoda policije. Omenjeni 33-letnik je namreč v kampu snemal gole otroke. Ujet je bil pri gostinskem objektu v okviru turističnega kampa v Rovinju s skirojem, na katerega je namestil mobilni telefon in na ta način nepooblaščeno snemal in fotografiral gole otroke, ki so se kopali in uživali v sončnem vremenu.

Ni trajalo dolgo, ko je sledil še dodaten šok

Policija je pridobila sodni nalog za preiskavo avtodoma, s katerim se je 33-letnik pripeljal v Istro, in v njem našla več prenosnih računalnikov, kamer, mobilnih telefonov in druge opreme z različnimi fotografijami in video posnetki obremenilne vsebine.

Policisti so ga včeraj popoldne skupaj s kazensko ovadbo predali pripornemu nadzorniku, pristojno tožilstvo pa bo zanj predlagalo enomesečni preiskovalni pripor, saj poleg nevarnosti ponovitve dejanja obstaja tudi tveganje pobega, ker gre za tujega državljana.