Noro dogajanje

Pester "prometni vikend" na območju Novega mesta

U.C.
27. 5. 2024, 12.53
Posodobljeno: 27. 5. 2024, 13.00
Deli članek:

Policisti na območju Novega mesta so imeli pretekli vikend obilico dela z vozniki, ki so krepko kršili prometna pravila. Seznam prekrškov je dolg, od prehitre vožnje v vinjenem stanju brez izpita, do vožnje brez izpita v neizpravnem avtu, brizganja vsebine gasilnega apartata v nasproti vozeče vozilo in divjanja 190 kilometrov na uro.

Profimedia
P.

Skozi okno z gasilnim aparatom pobrizgal nasproti vozeče vozilo

Nedelja je bila z vidika kršenja prometnih pravil precej pestra. Okoli 12. ure je voznica osebnega avtomobila povsem miroljubno peljala iz smeri Krmelja proti Šentjanžu. Med srečevanjem drugega vozila naj bi neznanec iz tega vozila skozi okno sprožil gasilni aparat. Voznica je zaradi slabe vidljivosti izgubila oblast nad vozilom in s ceste zapeljala na brežino. Nespametna mladeniča kriva za incident sta stara 21 in 20 let.

Z alkoholom podkrepljeni voznik silovito trčil v drugo vozilo

V nedeljo nekaj pred 11. uro se je na Belokranjski cesti v Novem mestu v Pogancih zgodila huda prometna nesreča. 38-letni voznik kombija je zaradi neprilagojene hitrosti v ovinku izgubil oblast nad vozilom, zapeljal levo in silovito trčil v avtomobil 29-letnega voznika osebnega avtomobila, ki je pravilno pripeljal iz nasprotne smeri. Huje poškodovano 54-letno potnico iz vozila 29-letnika so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Lažje poškodbe sta utrpela tudi oba udeležena voznika. Policisti so še ugotovili, da je povzročitelj vozil vinjen. V litru izdihanega zraka je imel 1,91 miligramov alkohola (4 g/kg).

Alkoholizirana 22-letnica trčila ob prometno signalizacijo

Prav tako v nedeljo nekaj po 23. uri se je zgodila prometna nesreča na Cesti svobode v Brežicah. 22-letna voznica, ki se je peljala iz smeri Brežic proti Šentlenartu, je zaradi neprilagojene hitrosti izgubila oblast nad vozilom in trčila v otok krožnega križišča in prometno signalizacijo. 22-letna voznica je bila podkrepljena z alkoholom v litru izdihanega zraka je imela 1,16 miligramov alkohola (2,4 g/kg). Odvzeli so ji prostost.

57-letnica vozila brez vozniškega dovoljenja in prevažala neprivezane otrok

V petek okoli 16.30 je v Bereči vasi 57-letnica s svojim neregistriranim Cliom zagrešila dosti prometnih prekrškov. Zaradi nezanesljive vožnje so jo prestregli policisti. Sprva znakov policistov ni upoštevala in je nadaljevala z vožnjo. Vozniškega dovoljenja ni imela, saj nikoli ni opravljala vozniškega izpita. Vozila je avtomobil z izrabljenimi pnevmatikami, med vožnjo pa ni uporabljala varnostnega pasu. Kršiteljica je v vozilu prevažala otroke, ki niso bili zavarovani z ustreznimi zadrževalnimi sistemi. Zaradi številnih kršitev cestno prometnih predpisov so ji bili primorani avtomobil zaseči.

Nespametni voznik na cesto z dvema promiloma alkohola in brez vozniškega dovoljenja

Seznam cestno prometnih prekrškov s področja Novega mesta je še daljši. V petek pred 23. uro so bili šentjernejski policisti obveščeni o nevarni vožnji voznika osebnega avtomobila, ki naj bi v Dolenjem Maharovcu nevarno prehiteval, zaviral in ustavljal, potem pa ponovno speljeval. Na podlagi opisa vozila so policisti Renault Megane izsledili in ustavili. Zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti so mu odredili preizkus, v litru izdihanega zraka je imel 0,98 miligramov alkohola (2,04 g/kg). 37-letnemu nespametnemu vozniku, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja.

Mercedeza gnal po avtocesti z 191 km/h

V soboto je voznik Mercedes svoj avto preveč hitro pognal po cesti.  68-letni voznik iz Turčije ja na območju Čateža ob Savi divjal s hitrostjo 191 km/h in prekoračil dovoljeno hitrost za 61 km/h