Ekstremna prekoračitev hitrosti

23-letnik hitrost v naselju prekoračil za 117, 22-letnik za 109 km/h

D.K.
27. 5. 2024, 13.22
Posodobljeno: 27. 5. 2024, 13.26
Deli članek:

Najhitrejši je bil 23-letni motorist, ki je v naselju Prade prekoračil hitrost vožnje kar za 117 km/h.

PU Koper
V naselju Prade prekoračil hitrost vožnje kar za 117 km/h.

Včeraj v večernem času so policisti Policijske postaje Gornja Radgona opravljali meritve hitrosti v naselju Lomanoše. 22-letni voznik osebnega avtomobila je na delu ceste v naselju, kjer je omejitev hitrosti s splošnim predpisom omejena na 50 km/h, vozil kar 159 km/h. Vozniku je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje, zoper njega pa bo podan obdolžilni predlog na sodišče.

Še nekoliko težjo nogo sta imela motorista

Policisti Postaje prometne policije Koper pa so včeraj v poostrenem nadzoru ugotovili 25 prekoračitev hitrosti. Dva voznika
motornih koles pa se bosta srečala s sodnikom za prekrške, kjer ju čaka globa v višini 1.200 evrov in 18 kazenskih točk in hkrati odvzem vozniškega dovoljenja.

Prvi je vozil s hitrostjo 166 km/h na regionalni cesti Črni kal - Kozina, drugi, 23-letni domačin, pa s hitrostjo 167 km/h. Ta je v
naselju Prade prekoračil hitrost vožnje kar za 117 km/h.

"Kljub vsem preventivnim akcijam in opozarjanju policije, še vedno ugotavljamo hujše prekoračitve hitrosti, ki so najpogostejši vzrok za najhujše posledice prometnih nesreč, zlasti voznikov motornih koles," so v sporočilu za javnost zapisali pri policijski upravi Koper. 

Policisti ob tem ponovno pozivajo voznike, da upoštevajo cestno-prometne predpise, vozijo po omejitvah, prilagodijo hitrost vožnje vozil in vozijo strpno ter previdno. "Največ prometnih nesreč z najhujšimi posledicami se zgodi prav zaradi neprilagojene hitrosti vožnje," opozarjajo.