V Londonu

Foto: Psa do smrti pogrizla 50-letno žensko

D.K.
23. 5. 2024, 08.32
Posodobljeno: 23. 5. 2024, 08.36
Deli članek:

V Angliji je po napadu dveh psov umrla ženska. V incident sta bila vpletena registrirana psa pasme ameriški bully XL, ki jih je v Združenem kraljestvu prepovedano vzrejati in prodajati. Lastniki, ki jih imajo, pa so jih morali prijaviti, kot se prijavi orožje.

Profimedia
Tragedija, psa pokončala lastnico

Oboroženi policisti so v ponedeljek popoldne vstopili v hišo v Haveringu v vzhodnem Londonu, potem ko so prejeli klic, da je pes napadel žensko. Na kraj dogodka so nemudoma poklicali tudi reševalce, vključno z reševalnim vozilom, priče pa so poročale, da je mirno sosesko obkolila policija.

50-letna ženska razglašena za mrtvo na kraju dogodka

"Policija se je v ponedeljek, 20. maja, okoli 13. ure odzvala na prijavo ženske, ki jo je napadel pes. Kljub trudu zdravstvenega osebja je umrla na kraju dogodka. Policisti so prišli oboroženi, oba psa pa so uspeli obvladati in zvezati, "je dejal tiskovni predstavnik policije.

Profimedia
Tragedija, psa pokončala lastnico

Dodal je, da gre za dva psa pasme ameriški bully XL, ki so ju policisti našli v sobi. "Poskrbljeno je bilo za družino tragično preminule, ki je bila lastnica psov," je dodal.

Profimedia
Tragedija, psa pokončala lastnico

"Kombiji so se brez prestanka vozili sem ter tja in nenadoma so prileteli helikopterji – domnevali smo najhujše. V bližini sta šola in fakulteta, zato nas je najprej zgrabila panika, da gre za otroke. Niti slutili nismo, da b pes naredil kaj takega. To je grozno," je dejala ena od prič, poroča Daily Mail.

Več žrtev napadov

Gre za pasmo, ki je bila v ZDA prvič registrirana leta 2004, nastala pa je s križanjem ameriških pitbul terierjev in nekaterih drugih pasem, sorodnih pitbulom in buldogom. Ta pasma je v Združenem kraljestvu pridobila slab sloves zaradi svoje nasilne narave in povečanega števila prijavljenih napadov. Prejšnji mesec je žensko na Škotskem na ulici napadel pes, isti mesec pa je prepovedana pasma do smrti zmrcvarila očeta petih otrok.

Profimedia
Tragedija, psa pokončala lastnico