Našli truplo

Iskalna akcija za 53-letnim Avstrijcem na območju Mangarta se je končala po najbolj črnem scenariju

J.V./STA
22. 5. 2024, 13.05
Posodobljeno: 22. 5. 2024, 13.28
Deli članek:

Policisti so potrdili identiteto mrtvega moškega, ki so ga v torek med iskalno akcijo našli na območju Mangarta. Gre za pogrešanega 53-letnega avstrijskega državljana, zaradi katerega so sprožili iskalno akcijo, so danes sporočili s Policijske uprave (PU) Nova Gorica. Po dosedanjih ugotovitvah je moškemu med hojo zdrsnilo in je padel.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Policisti so ugotovili, da se je 53-letnik v ponedeljek dopoldne z osebnim avtomobilom peljal odpravil po državni turistični cesti Strmec - Mangartsko sedlo na območje Mangarta. Njegovo vozilo so v torek dopoldne našli pred zadnjim tunelom pred Mangartskim sedlom.

Opoldne je na območju Mangarta stekla iskalna akcija pod vodstvom bovških policistov. Pri iskanju so jim pomagali tudi pripadniki gorske policijske enote PU Nova Gorica in gorski reševalci Gorske reševalne službe Bovec. Prav tako so aktivirali policijski helikopter.

Truplo iz helikopterja opazila posadka

Ob 13.30 so na snežišču v vpadnici pod zahodno mangartsko steno našli mrtvega moškega. Na njegovem telesu so bile vidne večje telesne poškodbe. Iz helikopterja ga je opazila posadka, prav tako pa so ga v istem času opazili gorskih reševalcev GRS Bovec, so sporočili s policije.

Po dosedanjih ugotovitvah se je moški ponesrečil med hojo zaradi zdrsa. Snežišče na omenjenem območju je na posameznih delih pod snežno povrhnjico poledenelo in na tem mestu v strmem nagibu pobočja. Policisti so glede na ugotovitve okoliščin na kraju tujo krivdo izključili in bodo o vseh ugotovljenih dejstvih obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.