Strašno

16-letni Jakub šel na obisk k prijatelju in končal pod vlakom, strojevodja trčenja sploh ni opazil

J.V.
22. 5. 2024, 12.15
Posodobljeno: 22. 5. 2024, 12.18
Deli članek:

V železniški nesreči pri Nitri na Slovaškem umrl komaj 16-letni dijak. Ko so svojci po neprespani noči izvedeli za tragično novico, so tudi sami potrebovali zdravstveno oskrbo.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Komaj 16-letni Jakub vasice Velky Lapaš pri Nitri na Slovaškem je tragično umrl pod kolesi hitrega vlaga, ko se je v ponedeljek zvečer vračal domov z obiska prijatelja. Strojevodja, ki ga je zadel, usodnega trčenja sploh ni opazil. Truplo mladeniča je opazil šele strojevodja drugega vlaka, ko je v torek zjutraj peljal mimo kraja nesreče, poroča Novy Čas.

Po besedah tiskovne predstavnice slovaških železnic (ŽSR) Vladimire Bahylove je strojevodja o odkritju trupa poročal v torek ob 6.30 uri zjutraj, tragična nesreča pa naj bi se zgodila dan prej ob 22.45 uri. Na lokomotivi, ki je trčila v Jakuba, so sicer našli tudi sledi krvi. Pristojni vse okoliščine nesreče sicer še preiskujejo.

Ko so Jakubovi svojci po neprespani noči, ko se mladenič ni vrnil domov, zjutraj izvedeli za tragično novico, so tudi sami potrebovali zdravstveno oskrbo. Dve ženski, stari 44 in 63 let, ter moška, stara 50 in 64 let, so zaradi hude stresne reakcije prepeljali v bolnišnico v Nitri, je povedala tiskovna predstavnica reševalne službe Petra Klimešova.

Mladenič je sicer obiskoval srednjo gradbeno šolo v Nitri in je bil izvrsten učenec drugega letnika. "Ne vem, ali je že dobil sploh trojko," je med drugim povedal ravnatelj Marian Slovak. "Razredničarka je zjutraj povedala, da manjka pri pouku, čez pol ure pa se je vrnila s tragično novico," je še povedal ravnatelj Slovak.