Končala v priporu

Ponarejene bankovce za 200 evrov zapravljala v kmetijskih zadrugah in neprosredno pri kmetih

J.V.
22. 5. 2024, 12.25
Posodobljeno: 22. 5. 2024, 13.05
Deli članek:

Osumljenca sta si priskrbela večje število ponarejenih bankovcev za 200 evrov, ki sta jih potem kot pristne vnovčevala na celjskem, mariborskem in ljubljanskem območju.

PU Celje
Zaplenjeni ponaredki.

Celjski kriminalisti so v sodelovanju z ljubljanskimi kolegi prijeli moška, stara 48 in 50 let, doma iz območja Ljubljane, ki sta osumljena ponarejanja denarja. Osumljenca sta si priskrbela večje število ponarejenih bankovcev za 200 evrov, ki sta jih potem kot pristne vnovčevala na celjskem, mariborskem in ljubljanskem območju.

Uspešno unovčila štiri bankovce

Največkrat sta z njimi plačala artikle v kmetijskih zadrugah ali neposredno od prodajalcev kupovala prehranske izdelke in druge stvari. Na ta način sta uspešno unovčila štiri bankovce, v enem primeru pa je ostalo pri poskusu, saj prodajalec sumljivega dvestotaka ni sprejel.

Doma so jima zaplenili 45 ponaredkov

Pri obeh so opravili hišni preiskavi, med katero so policisti našli in zaplenili še 45 ponarejenih bankovcev v vrednosti 200 evrov. Osumljena sta bila s kazensko ovadbo že privedena na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku, ki je obema odredil pripor.

Sumljive bankovce prijavite policiji

Če se vam zdijo bankovci sumljivi o tem takoj obvestite policijo. Skušajte si zapomnite čim več informacij o tem, kdaj, kje in od koga ste bankovec prejeli. Te informacije so v nadaljevanju zelo koristne pri ugotavljanju storilcev kaznivega dejanja ponarejanja denarja oziroma drugih uradno pregonljivih kaznivih dejanj, poudarjajo na policiji.