Zbil jo je tovornjak

Upokojeni zdravnik je poskušal rešiti 8-letno deklico: "Umrla je v mojih rokah"

R.T.
22. 5. 2024, 12.14
Posodobljeno: 22. 5. 2024, 12.24
Deli članek:

Hrvaška policija je sporočila, kako je prišlo v torek opoldne do zelo hude prometne nesreče v Dugem Selu v bližini Zagreba.

Profimedia
Fotografija je simbolična

27-letni voznik tovornega vozila znamke Mercedes je v križišču zapeljal desno, pri tem pa se ni prepričal, da lahko to stori varno, ne da bi ogrozil druge udeležence v prometu, je sporočila hrvaška policija. In zgodilo se je najhujše. Prav v trenutku, ko je tovornjak zapeljal skozi križišče v desno, je tam cesto prečkala 8-letna deklica. Tovornjak je zbil deklico, ki je utrpela tako hude poškodbe, da je umrla na kraju nesreče. Policisti so pridržali voznika in bodo glede na ugotovitve podali ustrezno kazensko ovadbo.

Za spletni portal 24sata je spregovoril upokojeni zdravnik Ivica Stipanović, ki živi nedaleč stran od kraja nesreče. Ko je slišal in videl, kaj se dogaja, je stekel do križišča in nemudoma, ali kot je dejal, »brez razmišljanja« nudil pomoč deklici, ki je okvravljena ležela na cesti. »Vse sem dal od sebe, da bi ji pomagal, da bi jo rešil, na žalost je umrla v mojih rokah,« je razložil novinarjem 24sata. Tudi reševalci niso mogli spremeniti poteka »usode«, poškodbe so bile prehude. Stipanović je dejal, da noče iskati krivca, niti ne ve, kako je prišlo do nesreče, dodaja pa, da je v zadnjem času promet v tem križišču vedno bolj gost, otroci pa hodijo ob cesti v šolo. »To se ne bi smelo zgoditi, žalostno je, da se je. Danes grem prižgat svečko za deklico,« je še dejal Stipanović.