Usodna nesreča

V gorski nesreči v steni Triglava umrla plezalca

A.S./STA
2. 4. 2024, 17.00
Posodobljeno: 2. 4. 2024, 19.44
Deli članek:

Gorenjski policisti so na območju severne stene Triglava našli dva mrtva moška.

Profimedia
Severna stena Triglava je bila usodna za dva plezalca iz tujine.

Vse okoliščine dogodka kažejo na gorsko nesrečo, med plezanjem naj bi padla v globino, so za STA pojasnili na Policijski upravi Kranj. Umrla sta bila po njihovih navedbah kot pogrešana prijavljena v tujini, policisti pa so reševalno akcijo sprožili v nedeljo, so dodali.

V reševalni akciji so po poročanju portala Delo ob policistih in policijskem helikopterju sodelovali tudi člani Gorske reševalne službe. Preminula so reševalci našli pod Slovensko smerjo na Triglav, je za Delo povedal predsednik Gorske reševalne zveze Slovenije Gregor Dolinar.

Tuja gornika sta se v soboto dopoldne odpravila proti Triglavu in na nadmorski višini 1600 metrov padla v globino ter zaradi hudih poškodb na kraju umrla, so sporočili s kranjske policijske uprave. Dodali so, da je njuni trupli danes okoli 10. ure našla posadka policijskega helikopterja med sistematičnim pregledom terena.

Po do sedaj zbranih informacijah gre za 33- in 42-letna moška, oba državljana Srbije. Za 33-letnika so italijanski varnostni organi pogrešanje razpisali že pred dnevi, aktivnosti v zvezi z iskanjem pa so od nedelje izvajali tudi slovenski policisti. Okoliščine kažejo, da sta pokojna gornika plezala v zahtevnih razmerah, nad snežno mejo, na mešanem snežnem in kopnem terenu.