Brez napredka

Pregledali rove, a dvoletne Danke niso našli! Njena mati spet na policiji

G,G,
29. 3. 2024, 18.34
Posodobljeno: 29. 3. 2024, 20.18
Deli članek:

Zaključuje se četrti dan iskanja skoraj dvoletne deklice Danke iz okolice Bora v Srbiji.

Ministrstvo za notranje zadeve Srbije
Pripadniki ministrstva za notranje zadeve so skupaj z gasilci pregledali 4,5 kilometra podzemnih jaškov, jam in rovov.

Dogajanje v naselju Banjsko polje v bližini Bora podrobno spremljajo vsi srbski mediji, nič manj izčrpni niso spletni mediji drugih držav bivše Jugoslavije. Za bralca obnovimo okviren potek. 25-letna Ivana Ilić je povedala, da je v torek popoldne odnesla vodo starejšemu otroku, njena dvoletna hčerkica Danka pa je v tistem zelo kratkem času kot kafra izginila z dvorišča pred hišo. V iskalni akciji so prečesali hišo in okolico, vohljali so policijski psi, odkrili so jame in podzemne rove, a ostali brez sledu o pogrešani deklici.

FB Dušica Stanimirović Nikolić
Danka Ilić

Istočasno so policisti zasliševali družinske člane, sosede in vse morebitne priče. Z Ivano in njenim 30-letnim možem Milošem so se pogovorili že večkrat. Miloša so dali na poligraf, ni lagal, poroča srbski Blic. Z mamo, ki je zadnja oseba, ki je videla Danko, so se pogovorili, saj je s poligrafom ne morejo testirati, ker je noseča in ima posledično dva srčna utripa. Danes so se z njo srečali še četrtič, saj bi jim lahko pomagala oceniti različne prijave prič, ki naj bi opazile Danko. Odziv ljudi je namreč velik, ogromno pa je tudi netočnih prijav in pričevanj, marsikdo je mislil, da je videl Danko. Verjetno so policisti preverjali tudi, kaj je počela s telefonom. Srbski mediji so navajali, da je strokovni pregled njenega mobilnega telefona pokazal, da so bila na dan pred izginotjem in na dan izginotja Danke Ilić izbrisana številna sporočila in podatki o klicih.

Starša pogrešane Danke nista osumljena, z njuno pomočjo želijo odkriti čim več indicev, ki bi jih lahko pripeljali do deklice, ki bi, tako domnevajo preiskovalci, bila ugrabljena. Meja z Romunijo je od Bora oddaljena le eno uro vožnje...

Policija je zaradi razkrivanja informacij povezanih s preiskavo izginotja pridržala policista policijske uprave Bor. Kakšne informacije je razkril in komu naj bi jih posredoval, za zdaj še ni znano.

Pixsell/Bobo
Iskanje izginule dvoletnice v srbskem naselju Banjsko polje.