Pogrešana je četrti dan

Mamo deklice Danke vnovič pripeljali na policijo, iz telefona naj bi izbrisala klice in sporočila

D.K.
29. 3. 2024, 14.14
Posodobljeno: 29. 3. 2024, 14.37
Deli članek:

Iskanje še ne dveletne deklice, ki je v torek izginila v Banjskem polju v Srbiji, se nadaljuje že četrti dan. Policija preučuje vse možnosti, vendar o deklici ni sledu.

FB Dušica Stanimirović Nikolić
Danka Ilić

Deklica Danka Ilič, ki bo maja dopolnila dve leti, je izginila v torek okoli 14. ure v naselju Banjsko polje blizu mesta Bor na vzhodu države. Posebej pomemben del preiskave je mati Ivana Ilić, saj je bila edina z deklico v usodnih trenutkih in tako rekoč zadnja, ki je pred izginotjem videla svojo hčer. Kot je dopoldne poročal Blic, so mamo Danke Ilić danes že četrtič pripeljali na zaslišanje. Policisti po njihovih navedbah preverjajo še druge podatke, ki so jih pridobili z operativnim delom. 

Po neuradnih informacijah naj bi preiskovalci prišli do novih podatkov. Kaj točno naj bi odkrili, ni znano, kot pa pišejo srbski mediji, pa naj bi mamo pogrešane deklice, ravno zaradi teh novih informacij vnovič zaslišali. 

Pod drobnogled vzeli mamin telefon

Strokovni pregled mobilnega telefona Ivane Ilić je po neuradnih informacijah srbskih medijev pokazal, da so bila na dan pred izginotjem in na dan izginotja Danke Ilić izbrisana številna sporočila in podatki o klicih. Sporočila in klice je mogoče izbrisati iz telefona, vendar ostanejo v bazi podatkov, še pišejo mediji. Kot še navajajo, je mati pred izginotjem Danke Ilić otroka trikrat fotografirala iz različnih zornih kotov.

Reševalci s psom preiskujejo okolico

Kot pa smo že poročali, so v četrtek z bagri najprej očistili teren, sinoči pa sta v Banjsko polje prispeli dve specialni ekipi za reševanje iz ruševin iz Beograda in Novega Sada, iz Sektorja za izredne razmere Ministrstva za notranje zadeve, ki sta danes zgodaj zjutraj začeli podrobno preiskovati okolico hiše, pred katero se je izgubila vsaka sled za malo deklico. V ekipi je 18 reševalcev s petimi terenskimi vozili in reševalnim psom.