Avstrijska Štajerska

Po trčenju tovornjaka v dve vozili zdravniki v borbi za življenje 8-let stare punčke

J.V.
29. 3. 2024, 13.45
Posodobljeno: 29. 3. 2024, 13.49
Deli članek:

Huda prometna nesreča z udeležbo treh vozil se je danes zgodaj zjutraj pripetila v Lieznu na avstrijskem Koroškem. Štiri osebe so bile poškodovane, od tega dve huje.

Facebook/ Feuerwehr Liezen-Stadt
Zveriženo osebno vozilo, v katrem je na zadnjih sedežil sedela 8-letna punčka.

V Lieznu na avstrijskem Štajerskem se je danes v zgodnjih jutranjih urah pripetila huda prometna nesreča z udeležbo treh vozil, po poročanju Heute so bili poškodovani štirje ljudje, med njimi tudi osem let stara deklica, ki je v življenjski nevarnosti.

54-letni domačin je okoli 5.20 ure zjutraj vozil tovornjak po ulici Ennstal, ko mu je po lastni izjavi nasproti nenadoma pripeljal avto nemških registrskih oznak. Voznik tovornjaka se je brez uspeha poskušal izogniti trčenju. Osemletnica, ki je sedela na zadnjem sedežu osebnega vozila, je bila v nesreči hudo poškodovana in so jo z reševalnim helikopterjem odpeljali v bolnišnico v Gradec. 

Hude poškodobe je utrpel tudi voznik kombiniranega vozila, ki je bilo udeleženo v nesreči, po fotogrfijah sodeč gre za taksista; 58-letnika so z reševalnim vozilom prepeljali v bolnišnico v Rottenmann. Voznik tovornjaka jo je odnesel brez poškodb. Vzrok nesreče policisti še preiskujejo. Ulica je bila dve uri in pol zaprta zaradi odpralvjanja posledic nesreče.