Tragična nesreča

Foto: Na Hrvaškem se je smrtno ponesrečil slovenski plezalec

D.K.
24. 3. 2024, 12.22
Posodobljeno: 24. 3. 2024, 14.59
Deli članek:

Na območju hrvaškega nacionalnega parka Paklenica se je v soboto smrtno ponesrečil slovenski državljan, je sporočila hrvaška gorska reševalna služba (HGSS) Zadar. Informacijo so potrdili tudi na slovenskem zunanjem ministrstvu.

HGSS
V Paklenici na Hrvaškem se je smrtno ponesrečil slovenski plezalec

Tragedija se je zgodila na vrhu Anića kuk na območju dalmatinskega nacionalnega parka Paklenica. Policisti so obvestilo o nesreči, da naj bi s stene v globino padla ena oseba, prejeli ob približno 15.30 uri. Na kraj so nemudoma krenili tako policisti kot gorski reševalci.

Mlajši moški umrl zaradi padca z velike višine

Dva pripadnika HGSS, ki sta bila v bližini, sta kmalu po pozivu prispela na kraj nesreče in ugotovila, da je oseba padla z velike višine, poškodovani plezalec pa ni kazal znakov življenja. Na kraju dogodka je kasneje 13 pripadnikov HGSS truplo spustilo do vznožja. Ponesrečenca so predali mrliškemu ogledniku in policistom.

Kot je pojasnil namestnik direktorja zadrske gorske reševalne službe Filip Bach, je življenje izgubil tuji državljan, mlajši moški. »Mladi Slovenec je plezal po skali v Narodnem parku Paklenica, padel z višine in umrl,« pa je poročal Večernji list. 

Po neuradnih informacijah 24sata so se v steno v smeri »kamasutra« podali trije slovenski državljani. Eden med njimi naj bi iz zaenkrat še neznanega razloga, domnevno med prevezovanjem na sidrišču, z višine približno 150 metrov padel v globino. Policija je o nesreči sprožila preiskavo.

Informacijo o smrti slovenskega plezalca so za spletni portal N1 danes potrdili tudi na slovenskem zunanjem ministrstvu. Kot so pojasnili, so jih o smrti slovenskega državljana na območju nacionalnega parka Paklenica obvestili pristojni hrvaški organi.