Na Hrvaškem

Groza: 23-letna natakarica zažgala lokal, ogenj zajel goste, dve dekleti huje poškodovani

D.K.
24. 3. 2024, 13.32
Posodobljeno: 24. 3. 2024, 13.42
Deli članek:

Zaradi nestrokovnega ravnanja z alkoholnimi pijačami 23-letne natakarice, ki je želela doseči učinek vžiga v enem od nočnih klubov na Hrvaškem, je bilo ranjenih skupno sedem mladih, huje sta poškodovani 22-letni dekleti.

Profimedia
Fotografija je simbolična

Sinoči se je v Caffe in Disco baru Monaco v Karlovacu odvijala prava drama. Namreč, kot piše Radio Mrežnica, je natakarica okoli 2. do 2.30 ponoči lokal "zažgala" s pijačo, ki vsebuje 80 odstotkov alkohola in se uporablja v koktajlih. Po prvih podatkih je zagorela steklenica priljubljene pijače, ogenj iz lokala pa je zajel več ljudi. 

Sreča v nesreči je, da se omenjen lokal nahaja v neposredni bližini splošne bolnišnice, zato je pomoč poškodovanim prišla hitro.

Lastnik lokala dogodek obžaluje

Dogajanje je na Faceboku in Instagramu potrdil lastnik loakala Gordan Fancev, ki je v imenu podjetja izrazil obžalovanje za dogodek ter zaskrbljenost za poškodovane. "Dragi prijatelji in gostje, iskreno obžalujemo neljub dogodek, ki se je sinoči zgodil na območju Disco cluba Monaco. Poškodovancem in poškodovancem želimo čimprejšnje in neboleče okrevanje, krili bomo poškodbe osebnih stvari vseh poškodovanih," ja zapisal. "Vsem oškodovancem, ki potrebujejo kakršno koli pomoč, smo na voljo z vsem, kar lahko storimo. Žal ne moremo spremeniti in vplivati ​​na to, da se je dogodek zgodil, lahko pa izrazimo obžalovanje in skušamo popraviti vsaj tisto, kar se da popraviti," dodaja.

Oglasile so se tudi priče

"Ne želim, da bi kdorkoli na tem svetu zagorel in poskušal pogasiti požar, v katerem se prijatelj valja in bori za življenje", je del dramatične izjave Viktorije iz Karlovaca, ki je bila priča nedeljski grozljivki.

"Nocoj so mojo sestro, mene in prijatelja zažgali v nočnem klubu Monaco v Karlovacu. Prišli smo z namenom, da bi sklepali prijateljstva in plesali, vendar smo odšli kot žrtve incidenta, za katerega ne vemo vzroka. Prijatelj ima hude opekline, sestra pa 15 šivov. Tega ne bi želela nikomur na tem svetu," je  Viktorija zapisala na Instagramu.

Dve dekleti utrpeli hude poškodbe

Direktorica Splošne bolnišnice Karlovac Ivana Kovačić je za medije povedala, da so vsi poškodovani izven življenjske nevarnosti, obe deklici, rojeni 2002, pa so zadržali na zdravljenju. Ena ima opekline po obrazu, druga pa po zgornjem delu telesa in rokah, je dodal direktor. "Imajo opekline stopnje 2B, ki prizadenejo 27 odstotkov telesa. Ostale so odpustili domov," je povedala.

Iz notranjosti se je valil dim, lahko bi kdo umrl 

"To kar se je zgodilo sinoči pred klubom. Kjer je bilo veliko ljudi, je grozno. Na kraju je bilo prisotnih tudi več policistov in zdravnikov. Prišli so tudi starši najstnikov. Iz notranjosti se je valil dim, zato so zbežali ven, še sreča, da v tistem trenutku ni bil nihče poškodovan. Groza! Resnica pa je, da je vsak vikend gneča pred Monaco in policija je večkrat prisotna okoli lokala, ker se velikokrat zgodi, da se mladoletniki, tudi dekleta, zunaj napijejo in stepejo, se prepirajo. Mislim, da je bil sinoči vrhunec norosti, ki jo lahko dosežejo ti nočni izhodi v današnjem času. Še sreča v nesreči, da nihče ni umrl, saj bi se lahko zgodila tudi ta tragedija," je dogajanje povzel eden od stanovalcev bližnjih stavb.

Policija uvedla preiskavo

Policisti so na kraju dogodka ugotovili, da je do požara prišlo zaradi nestrokovnega ravnanja natakarice, ki je razlito alkoholno pijačo prižgala na točilnem pultu. Ognjeni zublji pa so v kratkem zajeli ves prostor. Sledila bo nadaljnja kriminalistična preiskava, je še sporočila policija.