Odločitev sodišča

Moški, ki je na območju Ptuja s puško meril na policiste, obsojen na zapor

D.K./STA
9. 3. 2024, 14.56
Posodobljeno: 9. 3. 2024, 15.08
Deli članek:

Ptujsko sodišče je moškega iz Turnišča pri Ptuju, ki se je septembra lani zabarikadiral v hišo in s puško meril na policiste, obsodilo na leto in pol zapora, poroča današnji Večer.

Andrej Petelinšek/Večer
Drama na Ptuju.

Sodišče je v sodbi sledilo tožilstvu, ki je moškega v obtožnici obremenilo za kaznivo dejanje preprečitve uradnega dejanja, ne pa tudi povzročitve splošne nevarnosti.

Še pred predobravnavnim narokom je 56-letnik s tožilstvom podpisal sporazum o priznanju krivde in začel prestajati kazen pred pravnomočnostjo sodbe, navaja Večer.

Policisti so mu odvzeli prostost 26. septembra lani po skoraj desetih urah pogajanj. Zjutraj se je zaprl v stanovanjsko hišo, večkrat stopil na balkon, sprožil več strelov in pri tem zadel mimovozeči avtomobil, v katerem sta bili dve osebi. Prav tako je večkrat meril proti policistom. Ob prijetju se je policistom upiral, zato so uporabili prisilna sredstva.

V hišni preiskavi so mu zasegli približno 2000 nabojev, pa tudi pištolo in zračno puško, za kateri je imel dovoljenje za posest. Prav tako so zasegli manjšo količino prepovedanih drog, in sicer konopljo, MDMA in amfetamine.