Hamburg

Oče skupaj s pajdašem ugrabil dvoletno hčerko

R.T.
8. 3. 2024, 21.48
Deli članek:

Nemška policija je na lovu za 41-letnikom, ki je skupaj s še enim zaenkrat neznanim moškim ugrabil svojo dvoletno hčerko.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

V Hamburgu se je v četrtek v zgodnjih jutranjih urah odvila ugrabitev dvoletne deklice. Njena 34-letna mama se je nedavno ločila od 41-letnega soproga, dekličinega očeta, in se skupaj s hčerko začasno preselila k prijateljem.

Ob približno 4. uri zjutraj se je na vratih znašel 41-letnik, sicer nemški državljan poljskih korenin. Kot so pojasnili nemški policisti, ga je spremljal še en moški, skupaj pa sta se prebila v stanovanje, kjer je situacija eskalirala. »Očetov pajdaš, ki ga še nismo identificirali, naj bi enega od stanovalcev porezal z nožem,« je navedla tiskovna predstavnica policije Liddy Oechtering. Dodala je, da sta na kraju uporabila tudi solzivec. Oče je nato pograbil svojo dvoletno hčerko in jo z avtomobilom skupaj s prijateljem odpeljal v neznano.

Nemško tožilstvo primer obravnava kot ugrabitev otroka in povzročitev hude telesne poškodbe. Policija vozila, s katerim sta pobegnila, do večera še ni izsledila.