Matevž Močnik

V tragični nesreči umrl 28-letni slovenski glasbenik

D.K.
19. 2. 2024, 20.26
Posodobljeno: 19. 2. 2024, 21.01
Deli članek:

Javnost je pretresla vest, da se je mnogo prezgodaj poslovil slovenski glasbenik Matevž Močnik, nekdanji član zasedbe Veseli Muzikanti in Express kvinteta. Bil je tudi član Godbe Cerklje.

Express kvintet
Matevž Močnik se je poslovil mnogo prezgodaj.

Obe zasedbi sta se od nekdanjega člana poslovili tudi na družbenem omrežju Facebook. "Včeraj nas je doletela tragična novica, da nas je mnogo prekmalu zapustil naš nekdanji član Matevž Močnik. Dragi Matevž hvala ti za vse skupne trenutke ki smo jih preživeli skupaj in naj ti bo lepo tam za mavrico. Počivaj v miru," so zapisali pri zasedbi Espress kvintet.

"Matevž Močnik mnogo prekmalu si odšel. Hvala ti za vse lepe in vesele trenutke, ki smo jih preživeli skupaj. Počivaj v miru," pa so zapisali na strani glasbene skupine Veseli muzikanti. 

Z zapisom in pesmijo so se mu poklonili tudi na Facebook strani Orgle Cerklje na Gorenjskem.

Žalostno vest pa so delili tudi na straneh Godba Cerklje. "Matevž, z igranjem klarineta in s prelepim petjem si nas znal ganiti in nam privabiti solze na lica. Tiste solze so nas božale po licih ... današnje solze pa režejo in bolijo," so zapisali. 

Po navedbah Radia Veseljak naj bi bila za 28-letnika usodna huda prometna nesreča na Ambrožu pod Krvavcem.

Spomnimo, kranjski policisti so bili v soboto okoli 21.50 obveščeni o hudi prometni nesreči na območju Ambroža pod Krvavcem. Po do sedaj zbranih obvestilih je 28-letni voznik zaradi neprilagojene hitrosti v ovinku zapeljal s ceste in z avtomobilom trčil v drevo. Zaradi hudih telesnih poškodb je na kraju umrl.