Anatolij Evsjukov

V strmoglavljenju nad Afganistanom umrl ruski milijonar in Putinov človek s soprogo

J.V.
22. 1. 2024, 10.35
Posodobljeno: 22. 1. 2024, 11.37
Deli članek:

V letalski nesreči nad Afganistanom je umrl ruski milijonar, ki so ga aparatčiki predsednika Vladimirja Putina odlikovali za izjemne dosežke pri razvoju gospodarstva v Rostovski regiji. V strmoglavljenju je življenje izgubila tudi njegova žena, štirje pa so kot po čudežu preživeli.

X
Umrli ruski milijonar Anatolij Evsjukov.

Ruski milijonar Anatolij Evsjukov se je s soprogo Ano Evsjukovo mudil na počitnicah na Tajskem, ko je ona nenadoma staknila neznano okužbo in zbolela, zato sta se odločila z najetim letalom vrniti na zdravljenje v Rusijo. Falcon 10, registriran v Rusiji, s šestimi ljudmi na krovu, pa je kmalu po postanku v Indiji, kjer so dotočili gorivo, izginilo z radarskih zaslonov na goratem območju v Afganistanu. Talibani so pozneje sporočili, da je letalo strmoglavilo, v nesreči pa sta umrla dva potnika, medtem ko so ostale štiri v nedeljo kot po čudežu rešili žive iz razbitin.

Falcon je v soboto iz tajske Pattaye poletel proti Moskvi. Na krovu sta bila poleg pilota in zakoncev Evsjukov še dva reševalca. Nad Afganistanom pa je pilot pričel poročati o težavah z motorji in nivojem goriva, preden je letalo izginilo z radarskih zaslonov ob 19.30 uri po lokalnem času. Po navedbah talibanskega ministrstva za promet in civilno letalstvo so razbitine našli v nedeljo v provinci Badakhshan blizu gore Aruz Koh. Khan Mohammad, vodja urada guvernerja province, je dejal, da so štirje preživeli potniki zdaj pri predstavnikih talibanske uprave.