V betonski most

Od petih, ki so jih vlekli iz razbitin, je bil le en pripet z varnostnim pasom

R.T.
22. 1. 2024, 07.32
Posodobljeno: 22. 1. 2024, 09.10
Deli članek:

V soboto je v Sisku na Hrvaškem v prometni nesreči življenje izgubila 30-letna voznica.

Profimedia
Fotografija je simbolična

Voznica se je odločila za prehitevanje in zaradi previsoke hitrosti izgubila nadzor nad avtom. Zapeljala je s ceste in najprej trčila v prometni znak, nato jo je odneslo nazaj na cesto, na nasprotni vozni pas, tam pa je trčila v betonski most. Povsem izmaličen avto je po trku zagorel, gasilci in reševalci pa so bili hitro na kraju nesreče. Ko so pogasili ogenj, so iz razbitin izvlekli pet oseb. Voznica je umrla na kraju nesreče, ostale so odpeljali v bolnišnico.

V avtu so bili poleg 30-letnice še štirje potniki, stari 19, 20 in 41 let. Dva sta utrpela zelo hude poškodbe in še nista izven smrtne nevarnosti. Sodni izvedenec Goran Husinec je televizijski dnevniki javne televizije HRT povedal, da je pri tej tragični nesreči prav tako žalostno, da je bil po navedbah gasilcev v avtu z varnostnim pasom pripet le en potnik, ta, ki jo je še najbolje odnesel. Niti voznica ni uporabljala varnostnega pasu.

Kot poroča Jutranji list, so se voznica in njeni sopotniki vračali s piknika pri enem od njihovih prijateljev. Očividci nesreče so po dogodku za omenjeni portal povedali, da je bil hrup, ki je nastal ob trčenju avtomobila v zid, osupljiv.