Ni ji lahko

Yorški vojvodinji po okrevanju po raku na dojki, zdaj odkrili še kožnega raka

M.G.
21. 1. 2024, 20.47
Posodobljeno: 21. 1. 2024, 20.48
Deli članek:

Sarah Ferguson v zadnjih letih zagotovo ni lahko. Le nekaj mesecev po uspešnem zdravljenju raka dojke so ji diagnosticirali še agresivno obliko kožnega raka.

Profimedia
Sarah Ferguson (na sliki še preden so odkrili, da ima kožnega raka).

64-letna yorška vojvodinja Sarah Ferguson trenutno vsekakor ne uživa v svoji koži, saj so ji lani po uspešnem zdravljenju raka na dojki, sedaj diagnosticirali še hujšo bolezen: kožnega raka. Fergusonova si je lani med operacijo rekonstrukcije dojk dala preventivno odstraniti več kožnih madežev (pik), toda kasnejše preiskave tkiva so pokazale, da gre za maligni melanom, najresnejšo in najhujšo obliko kožnega raka.

Bivša žena princa Andrewa in mati dveh otrok je sicer menda ostala pozitivna in dobre volje (kolikor je pač lahko ob takšni novici) potem, ko je izvedela za neprijetno novico. Tiskovni predstavnik yorške vojvodinje je za časnik Sun povedal "Po diagnozi zgodnje oblike raka dojke to poletje so Sarah, vojvodinji Yorški, zdaj diagnosticirali še maligni melanom." Zdravniki zdaj ugotavljajo, ali so ji kožnega raka odkrili dovolj zgodaj, je še dodal njen predstavnik, ki pravi, da je diagnoza boleča, vendar je Fergie dobre volje.

"Vojvodinja se želi zahvaliti celotni zdravniški ekipi, ki jo je podpirala, še posebej njenemu dermatologu, ki je s svojo budnostjo zagotovil, da je bila bolezen (pravočasno) odkrita," so zaključili z izjavo za javnost.