Čoln brez vesel

Fanta v Avstriji iz obupa skočila iz čolna v ledeno jezero

M.G.
21. 1. 2024, 18.59
Posodobljeno: 21. 1. 2024, 19.02
Deli članek:

14-letna fanta sta v ledenu mrzlemu jezeru Kreuzenstein našla zapuščen čoln in vanj nepremišljeno sedla. Šele ko ju je tok odnesel, sta spoznala, da nimata vesel, da bi se vrnila.

FF Leobendorf (Facebook)
Pravočasni intervenciji gasilcev je moč pripisati zasluge, da bodo mogoče lahko rešili dečkovo življenje.

Nepremišljeno dejanje dveh 14-letnih avstrijskih dečkov bi se za enega izmed dvojice skorajda končalo tragično. Fanta sta na obrežju jezera Kreuzenstein pri Korneuburgu v Spodnji Avstriji našla zapuščen čoln in vanj v otroški razigranosti nepremišljeno sedla. Šele ko ju je jezerski tok odnesel proč od obale, sta spoznala, da bo vrnitev težka, domala nemogoča, saj sta ugotovila, da v čolnu ni vesel.

Potem, ko sta dlje časa razmišljala, kako bi se rešila iz te zagate, sta se iz obupa odločila, da bosta skočila v ledeno jezero in oblečena odplavala do obrežja, kar pa se je izkazalo za izredno nevarno, pravzaprav kar življenjsko nevarno početje, saj je eden od fantov zaradi podhladitve in izmučenosti potonil. Njegov prijatelj, ki je uspel priplavati na kopno, je takoj sprožil klic v sili.

FF Leobendorf (Facebook)
Fanta je helikopter odpeljal v bolnišnico v Dunaju.

Gasilcem, ki so v zavidljivem času prispeli na kraj nesreče, je sicer uspelo hitro potegniti dečkovo telo iz vode, a fant ni več kazal znakov življenja. Močno podhlajenega 14-letnika so takoj začeli oživljati, nato pa so ga s helikopterjem odpeljali na kliniko Dunaj-Donaustadt, kjer se zdravniki borijo za njegovo življenje.