Spletkarska morilka

Kozmetičarka skovala peklenski načrt in svojo »dvojnico« zvabila v smrtonosno past

R.T.
17. 1. 2024, 07.18
Deli članek:

Da bi uprizorila lastno smrt in zaživela pod novo identiteto, je našla žensko, ki ji je bila podobna. Skupaj s pajdašem sta jo brutalno umorila.

TikTok
Domnevna morilka Sharaban K.

Na sodišču v bavarskem Ingolstadtu te dni zatožne klopi grejeta 24-letna ženska z nemškim in iraških državljanstvom ter njen 25-letni partner, sicer državljan Kosova. Obtožnica jima očita, da sta avgusta 2022 umorila 23-letno žensko.

Kot poroča nemški časnik Der Spiegel, je želela 24-letna blogerka in kozmetičarka Sharaban K. uprizoriti lastno smrt, da bi tako ubežala svoji težki družinski situaciji, svojemu možu, njegovi družini in celotni lokalni jazidski skupnosti. Tožilstvo ji očita, da jih je najprej poskušala prepričati, da bi privolili v ločitev, a je bila s tem neuspešna. Nato je najela plačanega morilca, da bi ta umoril njenega svaka, ki je nad njenim zakonom bdel s trdo roko, a se tudi to ni izšlo. Tako je končno skovala nov peklenski načrt. Na družabnih omrežjih je začela iskati žensko, ki bi ji bila podobna.

TikTok
Umorjena blogerka Khadidja O.

Avgusta 2022 je našla tarčo, 23-letno Khadidjo O. iz Heilbronna, ki bila tako kot ona blogerka in kozmetičarka ter je prek spleta ponujala brezplačne kozmetične storitve. Dogovorili sta se za srečanje. 16. avgusta je Sharaban Khadidjo pod pretvezo, da jo bo odpeljala v Ingolstadt, kjer bosta opravili seanso, pobrala pred njenim domom, nato jo je s svojim mercedesom odpeljala v gozd, kjer ju je z nožem pričakal njen 25-letni pajdaš Sheqir K. Slednji je Khadidjo brutalno napadel in ji zadal več kot 50 vbodnih ran, trdijo tožilci. Avtomobil sta nato skupaj s truplom parkirala v Ingolstadtu, pri čemer sta se nadejala, da bodo pristojni razglasili, da je bila Sharaban umorjena. Na njuno presenečenje so preiskovalci že po nekaj urah ugotovili, da se v avtomobilu ne nahaja mrtva Sharaban, temveč neka druga ženska, ki ji je »zelo podobna.« Oba morilca so hitro izsledili in ju aretirali. »Preiskovalci zdaj menijo, da je osumljenka zaradi družinskih težav želela uprizoriti lastno smrt in pobegniti,« so januarja 2023 naznanili policisti.

Sojenje, ki se je začelo včeraj, bo predvidoma končano maja letos.