50-letnik umoril 33-letnika

Po umoru svaka: "9 let je nadlegoval mojo hči, kaj drugega bi lahko storil?”

S.Š.
12. 1. 2024, 07.53
Posodobljeno: 12. 1. 2024, 14.51
Deli članek:

V Volosu v Grčiji je pred dvema dnevoma 50-letni Albanec ubil 33-letnega rojaka, brata svoje žene. To je storil potem, ko je izvedel, da je njegov svak devet let spolno nadlegoval njegovo hči, piše časnik Protothema.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

18-letnica je očetu pred kratkim povedala, da jo je stric posiljeval vse od njenega devetega leta, 50-letnik pa se je odločil stvari vzeti v svoje roke. Stric naj bi posilil svojo nečakinjo, medtem ko je bila ta v hiši sama s štiriletnim bratcem, poročajo grški mediji. Odvetnik žrtve je lokalnim medijem povedal, da je imel stric dostop do hiše in da je do posilstva prišlo, ko so bili starši najstnice v službi.

"Sem njen oče, kaj drugega bi lahko storil?"

Moški je sprva prosil ženinega brata, naj mu pomaga zaradi težav z avtomobilom. Med srečanjem je prišlo do besednega spora, nato pa je začel 50-letnik s šibrovko streljati na svaka. Kot poročajo oblasti je Albanec šibrovko pridobil nezakonito, z njo pa je v obraz in prsni koš večkrat ustrelil 33-letnika.

Po umoru se je storilec prostovoljno predal policiji in priznal, da je storil kaznivo dejanje. Grški mediji poročajo, da je moški med zaslišanjem dejal: "Jaz sem njen oče, kaj drugega bi lahko naredil? 9 let je nadlegoval mojo hči".

Izsiljevanje

Grški mediji poročajo, da ko je najstnica svojemu stricu povedala, da ga bo prijavila zaradi posilstva, ta pa jo je začel izsiljevati. Grozil ji je, da bo na spletu objavil njene eksplicitne posnetke, če mu ne bo plačala. Najstnica je za finančno pomoč zato večkrat prosila očeta, ko pa jo je ta vprašal, kaj se dogaja, mu je najstnica vse priznala.

Tudi mati najstnice naj ne bi vedela nič o posilstvu. “Hči mi ni povedala ničesar, mož je izvedel za vse, me poklical in rekel: 'Ubil sem tvojega brata, moral sem’," je povedala mati za grške medije.