Ste jo kje opazili?

Nemška policija išče pogrešano 14-letno Medino, ki je z odraslim moškim pripotovala v Slovenijo

R.T.
11. 1. 2024, 22.00
Posodobljeno: 11. 1. 2024, 22.04
Deli članek:

V Nemčiji poteka iskalna akcija za 14-letno Medino Saljo iz bavarskega mesta Cham, ki je pogrešana vse od konca decembra.

Polizeiinspektion Cham
Medina Salja

Medina Salja, približno 1,65 metra visoka 14-letnica z dolgimi črnimi lasmi, ki je bivala v kriznem centru za mlade v Chamu, je 30. decembra odšla v neznano, a so jo po poročanju nemškega tabloida Bild pozneje izsledili policisti v Sloveniji. Namestili naj bi jo v enega od slovenskih kriznih centrov, kjer naj bi čakala na zaključek postopka repatriacije, a naj bi zdaj znova izginila. Zadevo preiskujejo kriminalisti iz Giessna, mesta v nemški zvezni državi Hessen, kjer živijo Medinini starši.

Nemška policija domneva, da je Medina potovala z »odraslim moškim,« ki ga prav tako ni na spregled. Po njenem izginotju so potrkali na vrata njegovega stanovanja, a ga niso uspeli izslediti. Prav tako ni na spregled njegovega avtomobila. Gre za avtomobil znamke Citroën C5 modre barve z nemškimi registrskimi oznakami mesta Straubing. Zaenkrat ni natančno znano, v kakšnem razmerju sta oba pogrešana, a naj bi bil moški ob Medini prisoten v trenutkih, ko so deklico izsledili slovenski policisti. Prav tako ni znano, ali sta, odkar je Medina izginila iz slovenskega kriznega centra, znova skupaj na poti.