Umor

Nihče ni vedel, da je 26-letna Denise skoraj leto dni pogrešana, zdaj so našli njeno zoglenelo truplo

R.T.
10. 1. 2024, 11.59
Posodobljeno: 10. 1. 2024, 12.02
Deli članek:

Nemčijo je pretresel grozljiv umor 26-letne ženske, ki je več mesecev nihče ni niti pogrešal, a so v teh dneh našli njeno zoglenelo truplo.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

»Ne moremo verjeti, kaj se je zgodilo,« je za nemški tabloid Bild dejala sestra 26-letne Denise K., katere truplo so nedavno našli na travniku v bližini Weidelbacha, kraja v nemški zvezni deželi Hessen. Bila je umorjena, po dejanju pa je storilec zažgal njeno truplo. Glede na prve ugotovitve policije se je zločin zgodil že februarja 2023, a vse do decembra lani sploh ni bilo znano, da je Denise pogrešana. Njenega izginotja namreč bodisi nihče ni opazil bodisi ga ni prijavil policiji.

Po navedbah njene sestre je imela Denis precejšnje težave z drogo, zaradi česar je živela precej samosvoje življenje. »V preteklosti je večkrat pobegnila od doma.« Sestra je za Bild pojasnila še, da je Denise živela na ulici in da je imela sama v zadnjih letih z njo le malo stika. Policisti so jo začeli iskati šele decembra, ko sta izginotje prijavili dve osebi iz njenega kroga. Našli so kaj malo sledi, a sta se nanje nedavno obrnili še dve osebi, ki pa sta vedeli, da je bila Denise žrtev zločina. Ti dve osebi sta jim razkrili informacijo, kjer se nahaja njeno zoglenelo truplo. Medtem so aretirali tudi morilca, 23-letnega Luisa D., ki se je prav tako gibal v istih mamilarskih krogih kot Denise. Svojo žrtev naj bi zvabil na travnik, jo umoril in zažgal njeno truplo. Druge okoliščine zločina, vključno z motivom, zaenkrat ostajajo neznanka.