Rok prijave 25. januar

Objavljen razpis za direktorja urada za nadzor, kakovost in investicije v zdravstvu

A.S./STA
10. 1. 2024, 10.46
Posodobljeno: 10. 1. 2024, 10.46
Deli članek:

Ministrstvo za zdravje je danes objavilo javni razpis za direktorja Urada RS za nadzor, kakovost in investicije v zdravstvu. Izbrani kandidat bo imenovan na položaj za dobo petih let z možnostjo ponovnega imenovanja, rok za prijavo pa je 25. januar.

Profimedia
Fotografija je simbolična

Vlada je julija s položaja namreč razrešila Aleša Šabedra in na njegovo mesto kot vršilca dolžnosti z 28. julijem imenovala Tomaža Pliberška, in sicer do imenovanja direktorja po opravljenem natečajnem postopku, vendar najdlje do 27. januarja letos.

Kandidat za delovno mesto direktorja mora imeti poleg splošnih pogojev, predpisanih z zakonom, najmanj sedem let delovnih izkušenj in funkcionalna znanja upravnega vodenja in upravljanja kadrovskih virov, ki se pridobijo v petnajstih mesecih od dneva imenovanja na položaj. Razpis prav tako zahteva visokošolsko univerzitetno izobrazbo oziroma specialistično izobraževanje po visokošolski strokovni izobrazbi oziroma magistrsko izobrazbo druge bolonjske stopnje.

Okvirna vsebina dela so vodenje urada, načrtovanje, organiziranje, usmerjanje in nadzorovanje dela v uradu, vodenje projektnih skupin za najzahtevnejše in ključne projekte in samostojno oblikovanje ključnih sistemskih rešitev in drugih najzahtevnejših gradiv. Delovno mesto zahteva tudi opravljanje drugih najzahtevnejših nalog, zagotavljanje oziroma neposredno pomoč pri zagotavljanju razvoja organizacije in neposredno pomoč pri vodenju strokovnih nalog na delu delovnega področja.

Prijava kandidata mora med drugim vsebovati v celoti izpolnjen Europass življenjepis, izjavo, da ni bil pravnomočno obsojen zaradi naklepnega kaznivega dejanja, in izjavo, da zoper njega ni vložena pravnomočna obtožnica.

Kandidat mora prijavi predložiti tudi vizijo prednostnih nalog in razvoja urada v mandatnem obdobju. Vizija mora biti napisana na najmanj dveh in največ petih straneh v A4 formatu iz nje pa mora biti razvidno, da je plod lastnega razmišljanja kandidata.

Šabeder je bil sicer prvi direktor urada za nadzor, kakovost in investicije v zdravstvu, ki ga je nedolgo po nastopu mandata lani ustanovil nekdanji minister za zdravje Danijel Bešič Loredan. Ta je maja lani na predstavitvi pred odborom DZ za zdravstvo napovedal, da bo urad zametek načrtovane nove neodvisne agencije za nadzor kakovosti in nabav v zdravstvu.