Adan Canto

Zvezdnik filma "Možje X" ' umrl pri 42 letih

S.Š.
10. 1. 2024, 10.01
Posodobljeno: 10. 1. 2024, 10.13
Deli članek:

Številne hollywoodske zvezde so v šoku. Adan Canto, ki je zaigral ob Patricku Stewartu in Hughu Jackmanu v filmu Možje X: Dnevi prihodnje preteklosti, je umrl.

Profimedia
Adan Canto

Igralec je umrl za rakom na slepiču pri komaj 42 letih. Poklonili so se mu številni soigralci in prijatelji, med njimi tudi Halle Berry: »Še vedno nimam besed ... Moj dragi, sladki prijatelj Adan je pravkar dobil krila. Za vedno, za vedno v mojem srcu,« je Berry zapisala ob fotografiji Canta, ki jo je delila na Instagramu. Canto in Halle Berry sta skupaj nastopila v filmih Bruised in Možje X: Dnevi prihodnje preteklosti, kjer je ona igrala mutantko Storm, on pa mutanta po imenu Sunspot.

'Pogrešali ga bomo'

Agent mehiškega igralca je za Associated Press potrdil, da je Canto umrl zaradi raka na slepiču, diagnozo pa je igralec skrival pred očmi javnosti.

»Adan je imel globino duha, ki so jo zares poznali le redki. Tisti, ki so ga imeli priložnost spoznati, so se po srečanju za vedno spremenili,« je dejal Allen, ki je bil prepričan, da ga bodo »mnogi zelo pogrešali«.

Pogrešali ga bodo žena in dva majhna otroka

Canto je bil znan tudi po vlogi Aarona Shorea v političnem trilerjuImenovani naslednik  ("Designated Survivor"), kjer je zaigral ob boku Keiferja Sutherlanda.

»Zlomljen sem zaradi izgube Adana Canta. Bil je tako čudovit človek. Kot igralec je bila vedno njegova želja, da bi bil dober, odličen in potem še boljši. Resnično je bil impresiven in zelo ga bomo pogrešali,« je na Instagramu zapisal Kiefer Sutherland. »Moje srce trpi tudi zaradi njegove žene Steph in njegovih dveh majhnih otrok. Adán, naj počiva v miru.«

Canto je bil poročen s Stephanie Ann Canto, par pa ima dva majhna otroka, Romana Alderja (3) in Eve Josephine (1).