Sodba

34-letni Marko pijan sedel za volan in končal na strehi: "Kriva je dvojna ločitev"

D.K.
10. 1. 2024, 07.59
Posodobljeno: 10. 1. 2024, 08.20
Deli članek:

Marko, 34-letnik iz Zagreba, je bil spoznan za krivega in obsojen, ker je pijan povzročil prometno nesrečo, v kateri se je z avtom prevrnil na streho.

Profimedia
Fotografija je simbolična

V skladu razsodbo je Marko konec julija okoli 1.30 ponoči za volanom avtomobila s hrvaškimi registrskimi oznakami in pod vplivom alkohola, z 1,84 promila, vozil skozi kraj Zamlača na cesti med Dvorom in Hrvatsko Kostajnico, poroča hrvaški portal Danica.hr.

V nekem trenutku je z vozilom zapeljal na nasprotno stran, zadel robnik ter nadaljeval vožnjo po nasipu in odvodnem kanalu po nasprotnem voznem pasu. Nato je trčil v betonske stopnice v odvodnem kanalu, vozilo pa se je prevrnilo na streho in obstalo sredi ceste.

Marko je priznal, da je v blagem zavoju povzročil prometno nesrečo, a je sodnico prosil, naj bo blaga zaradi življenjskih težav, s katerimi se je soočal.

Porabil ves denar

"Res je, vozil sem pijan, vendar sem takrat preživljal zelo težke trenutke v življenju. Od žene sem se ločil po šestih letih zakona, v istem obdobju pa sta se ločila tudi moja starša. Vse svoje prihranke in vse svoj denar sem porabil za nov začetek s soprogo, na koncu sem ugotovil, da je bila to popolnoma napačna odločitev. Vse to me je zelo prizadelo, zato sem se napil. Poleg tega sem v velikem minusu na bančni kartici in imam kredit, ki ga sam odplačujem," je sodnici potožil Marko.

Vendar sodnica ni bila usmiljena. Razglasila ga je za krivega in mu naložila kazen v višini 1120 evrov ter 20 evrov stroškov postopka. To pa še ni vse: odredila mu je, da mora plačati tudi stroške preiskave prometne nesreče policiji v znesku 270 evrov.