Združene države Amerike

Streljanje na srednji šoli: Najmanj ena smrtna žrtev, napadalec si je sodil sam

S.Š.
4. 1. 2024, 19.34
Posodobljeno: 4. 1. 2024, 19.40
Deli članek:

Ameriški mediji poročajo, da je prišlo do streljanja na srednji šoli v ameriški zvezni državi Iowa.

Profimedia
Do streljanja je prišlo še pred začetkom pouka.

Perry, mesto s približno 7.900 prebivalci, ki se nahaja približno 40 milj (64 km) severozahodno od Des Moinesa, glavnega mesta države, je danes pretresla novica o streljanju na eni izmed srednjih šol.

Ena oseba umrla, najmanj trije ranjeni

NBC poroča, da je pred srednjo šolo trenutno več policijskih vozil, na kraj streljanja pa so prispele tudi nujne službe. Prav tako je na prizorišču FBI.

Šerif okrožja Dallas Adam Infante je dejal, da je do streljanja prišlo še pred začetkom pouka.

"Na srečo je bilo v stavbi zelo malo učencev in učiteljev," je dejal na novinarski konferenci.

Dodal je, da so bile o aktivnem streljanju na šoli oblasti obveščene ob 7.37 po lokalnem času, policisti pa so na kraj prispeli v sedmih minutah.

Po prvih podatkih je umrla najmanj ena oseba, trije pa naj bi bili ranjeni.

Strelec si je sodil sam

Strelca so policisti identificirali nekaj minut po prihodu na kraj. Kot poročajo ameriški mediji je najverjetneje šlo za enega izmed dijakov, policisti pa so potrdili, da si je napadalec po končanem strelskem pohodu sodil sam.

“Državljani so varni, ocenili smo, da po dogodku ni več nadaljne nevarnosti,” je po dogodku sporočil Infante. “Policisti bodo v nadaljnih dneh preiskali območje in poskušali ugotoviti strelčev motiv za napad,” je zaključil.

“Povsod vidiš razbito steklo in kri”

Eden izmed dijakov je po dogodku dejal, da se je skril v majhno sobo s tremi drugimi dijaki in učiteljem, potem ko so zaslišali strele, ki so prihajali s hodnika.

Študentka Ava Augustus je medtem dejala, da so ljudje klicali starše prijatelje, ko so zaslišali, da je na šoli strelec. Več jih še nekaj minut po tem, ko so izvedeli da je napadalec onesposobljen, zaradi šoka ni upalo zapustiti skrivališč in učilnic.

"Tečeš in povsod vidiš razbito steklo in kri na tleh," je povedala Ava. “Po dogodku sem stekla iz šole mimo mene pa so čez trenutek peljali dekle, ki jo je napadalec ustrelil v nogo.”