Božična kalvarija

Gregor s sekiro umoril 76-letnega očeta, ker je hišo prepisal na 40 let mlajšega ljubimca

J.V.
30. 12. 2023, 17.55
Posodobljeno: 30. 12. 2023, 18.30
Deli članek:

V srbskem mestu Temerin so za katoliški božič policisti obravnavali očetomor. Na dan prihajajo podrobnosti grozljivega zločina, ki pretresa Balkan.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

36-letni Gregor N. iz srbskega Temerina je osumljen, da je na katoliški božič na domačem dvorišču s sekiro umoril 76-letnega očeta. Po pisanju srbskih medijev je želel oče hišo prepisati na svojega 40-let mlajšega ljubimca, zaradi česar se je sinu stemnilo pred očmi. Osumljeni je menda veljal za problematičnega in se je po pripovedovanju domačinov pogosto prepiral z očetom. Tako je bilo tudi za božič. Zdravniki so na kraju lahko le potrdili smrt nesrečnega starca. "Prizor je bil grozljiv. Vsepovsod je lila kri, on pa je samo stal in nemo gledal očetovo truplo na tleh. Sosedje so slišali jok in poklicali reševalce" je za Alo! opisala priča.

Lahko ga doleti tudi dosmrten zapor

Domačini trdijo, da je imel pokojni razmerje s 40 let mlajšim fantom, prav tako iz Temerina. Do krvavega obračuna naj bi prišlo, ko je sin izvedel, da namerava oče hišo prepisati na svojega ljubimca. "O tem govori cel Temerin in to ni več skrivnost," je povedal eden od domačinov in dodal, da je med krajani krožil tudi videoposnetek njunih intimnih aktivnosti, zaradi česar je mladenič za nekaj časa ponikniti iz mesta, ker ga je bilo sram. Kakor koli. Osumljenca so policisti prijeli na kraju takoj po dogodku in ga kazensko ovadili; po pisanju srbskih medijev grozi mu najmanj 10 let zapora, lahko pa ga doleti tudi dosmrtna ječa.