Božična grozljivka

Vodovodar zaradi »glasov« umoril ženo in štiri otroke, po dejanju ni »čutil ničesar«

R.T.
28. 12. 2023, 16.38
Posodobljeno: 28. 12. 2023, 16.41
Deli članek:

33-letni Francoz, ki je izvršil božični pokol v Meauxu, je dejanje priznal.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Poročali smo že o tragičnem primeru, ki se je pred dnevi odvil v francoskem mestu Meaux vzhodno od Pariza. Tam so v ponedeljek na božični dan v enem od stanovanj našli trupla petih ljudi, in sicer 35-letne ženske in njenih štirih otrok, starih od devet mesecev do deset let. Francoska policija je v povezavi s primerom naslednji dan v bližnjem mestu Sevran aretirala 33-letnega moškega, soproga umorjene ženske in očeta umorjenih otrok.

Osumljenec za petkratni umor, francoski državljan, ki je sicer zaposlen kot vodovodar, je dejanje že priznal. Motiv? Dejal je, da je slišal glasove, ki so mu dejali, naj stori to grozodejstvo. Kot je že v torek pojasnilo francosko tožilstvo, se je moški od leta 2017 zdravil zaradi depresije in psihotičnih motenj, pri čemer so ga leta 2019 že pridržali, ker je svojo takrat nosečo partnerko zabodel v ramo in si nato poskušal vzeti življenje. Ženska takrat ni želela vložiti ovadbe, moški pa se je ponovno začel zdraviti.

Včeraj so obenem postali znani rezultati obdukcije vseh petih trupel. Po navedbah državnega tožilca Jean-Baptista Bladierja so 35-letnica ter njeni deset in sedem let stari hčerki prejeli »vsaka po približno deset vbodnih ran, zadanih z veliko mero nasilja.« Sinova, stara štiri leta in devet mesecev, sta umrla »zaradi zadušitve, ki je bila posledica utopitve.« Bladier je še pojasnil, da morilec ni znal pojasnili razloga za dejanje in da ni vedel, kaj je v njemu sprožilo takšen odziv. Po pokolu po lastnih besedah »ni čutil ničesar« in se je »počutil praznega.« Preiskovalcem je še dejal, da je od leta 2019 redno jemal zdravila, a da jih 24. decembra letos ni vzel. Uradno sicer ni znano, kdaj je umoril svoje družinske člane, a so sosedje policiji povedali, da so v noči na ponedeljek iz stanovanja slišali krike. Policisti so trupla našli v ponedeljek zjutraj, ko so jih sorodniki družine opozorili, da z njimi ne morejo priti v stik.