Predmestje Pariza

Božična grozljivka: 33-letnik umoril ženo in štiri mladoletne otroke

J.V.
26. 12. 2023, 09.55
Posodobljeno: 26. 12. 2023, 16.30
Deli članek:

Francijo je v zadnjem času pretreslo več infanticidov oz. umorov otrok.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

V mestu Meaux kakšnih 40 kilometrov od Pariza so v stanovanju našli trupla petih ljudi. Žrtve so ženska in njeni štirje otroci, stari od devet mesecev do 10 let. Brutalnega zločina je osumljen 33-letni oče, ki ga je policija prijela v bližnjem mestu Sevran. 

Tožilec Jean-Baptiste Bladier je za francoske medije potrdil, da poteka intenzivna preiskava petkratnega umora. Policisti so se s primerom pričeli ukvarjati po obvestilu svojcev, da se družina za praznike ne javlja. Vir blizu preiskave je dejal, da so bili ženska in njeni otroci ubiti s t.i. hladnim orožjem.

Moški se je od leta 2017 zdravil zaradi depresije in psihotičnih motenj, je pojasnil tožilec. Leta 2019 so ga že pridržali, ker je zabodel svojo partnerko v ramo, ko je bila noseča, in se skušal ubiti. Ženska takrat ni želela vložiti ovadbe, moški pa se je ponovno začel zdraviti.

Policija je morala v ponedeljek vlomiti v stanovanje skozi okno, da je prišla do trupel. Ženska in hčerki sta bili večkrat zabodeni, mlajša fanta pa sta bila najverjetneje zadušena. Sosedje so policiji pojasnili, da so slišali jok v stanovanju na božični večer.

Francijo je v zadnjem času pretreslo več infanticidov oz. umorov otrok. Konec novembra se je 41-letnik predal policiji in priznal, da je v kraju Alfortville ubil svoje tri hčerke, stare od štiri do 11 let. V oktobru pa je policist v kraju Vemars ubil svoje tri hčerke, nato pa še sebe.