Na morilskem pohodu

Kako pošastna je lahko pošast? Kozak je že pred tednom dni umoril 32-letnika in njegovo hčerkico

R.T.
23. 12. 2023, 10.40
Posodobljeno: 23. 12. 2023, 10.40
Deli članek:

24-letni David Kozak, ki je v četrtkovem strelskem pohodu v Pragi umoril 14 ljudi in si nato sodil sam, je kot kaže teden dni pred tem umoril tudi 32-letnega moškega in njegovo vsega dva meseca staro hčerko.

Profimedia
Na Češkem so za danes razglasili dan žalovanja za žrtvami strelskega napada na Karlovi univerzi.

Pokol na filozofski fakulteti na trgu Jana Palacha je pretresel Evropo. Za grozo je poskrbel 24-letni študent zgodovine David Kozak iz mesteca Hostoun v bližini praškega letališča. Kozak je istega dne že pred svojim morilskim pohodom v domači hiši ubil očeta, praški kriminalisti pa so ga sumili tudi za dvojni umor v Klanovičkem gozdu na vzhodnem obrobju Prage v petek pred tednom dni. Tam sta bila s strelnim orožjem umorjena 32-letni Martin in njega komaj dva meseca stara hčerka. Policisti takrat v preiskavi niso našli sledi, ki bi jih privedle do storilca, so pa ugotovili, da je morilec žrtvi najverjetneje izbral naključno. Po četrtkovi moriji v Pragi so nato za dejanje osumili ravno Kozaka.

Profimedia
Policisti so preiskovali gozd na obrobju Prage, kjer sta bila v petek pred tednom dni umorjena oče in hči.

Kot danes poroča češki tabloid Blesk, so kot kaže imeli prav, saj so kriminalisti včeraj na Kozakovem domu v Hostounu našli orožje, s katerim sta bila umorjena oče ni hči. Da gre za isto orožje, so že potrdili izvedenci za balistiko. »Izredna novica. Balistična analiza je potrdila, da se orožje, uporabljeno v Klanovičkem gozdu, sklada z orožjem, ki je bilo najdeno v hiši, v kateri je živel strelec z univerze,« so na omrežju X zapisali policisti. Kot še poroča Blesk, je bila hiša tudi nasploh polna orožja, policija pa je med hišno preiskavo evakuirala širše območje okoli hiše, kar po navedbah tabloida kaže na to, da se je v njej nahajal tudi eksploziv.