Drama v Zagrebu

Za avtomobilom, v katerem je bil njun otrok, sta tekla šokirana starša: "Kdo vozi najin avto?"

R.T.
21. 12. 2023, 07.16
Posodobljeno: 21. 12. 2023, 07.22
Deli članek:

Hrvaška policija še vedno išče zlikovca, ki je v torek popoldne območju zagrebškega Maksimira poskrbel za pretresljivo krajo avtomobila. Vsaj dete, ki se je znašlo v središču drame, je na varnem.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Kdor se je tistega popoldneva v pravem trenutku nahajal na pravem mestu na območju Maksimira, je lahko bil priča pretresljivemu prizoru. Po cesti je brzel avtomobil, za njim pa je tekel moški in voznika pozival naj ustavi. Za moškim je tekla še neka ženska, ki je kričala, naj nekdo pokliče policijo. Vse skupaj se je odvilo ob približno 17. uri. Kaj se je zgodilo?

Kot je poročal časnik Jutarnji list, je 37-letni moški, ki je na zadnjem sedežu avtomobila prevažal petletnega otroka, ustavil na tamkajšnjem avtobusnem postajališču, prižgal vse štiri smerne kazalce, izstopil in se namenil do vsega deset metrov oddaljene pekarne. Otroka je pustil v vozilu, v vozilu pa je pustil tudi ključe. Napaka. Nedaleč, v bližnjem lokalu, se je nahajala tudi njegova 40-letna soproga in otrokova mama, ki je tam pila kavo. Ko je moški plačeval za dobrote, je njegova soproga presunjena zrla na cesto, kjer se je njun renault začel premikati, za volanom pa je sedela neznana oseba. »Kdo vozi najin avto?« se je po poročanju časnika nenadoma zaslišalo iz lokala, nato je obema pod nogami zagorelo in začel se je lov, ki pa na srečo ni trajal dolgo.

Zlikovec je namreč po približno 500 metrih avtomobil ustavil in iz njega pobegnil, še prej je skozi okno odvrgel mobilni telefon, ki ga je v vozilu pustil lastnik. Prav tako vozila niti ni ugašal. Kot vse kaže, je po 500 metrih spoznal, da ni ukradel samo avtomobila, temveč tudi otroka. Ta je na srečo ostal nepoškodovan. Policija lopova še išče.