Glasovi so mu ukazali

Dunajčani so si oddahnili, ujeli so fantomskega morilca, star je komaj 17 let!

R.T.
12. 12. 2023, 08.17
Deli članek:

Na Dunaju so aretirali osebo, ki je med poletjem brutalno umorila dva brezdomca in v grob skorajda spravila še eno žensko. Gre za vsega 17 let starega fanta.

Polizei
Pri tretjem zločinu so ga ujele nadzorne kamere.

Prebivalci Dunaja si lahko končno oddahnejo. Po vrsti krvavih zločinov, ki so pretresli avstrijsko prestolnico, je z aretacijo glavnega osumljenca nočne more vendarle konec.

Vse skupaj se je začelo 12. julija, ko so na klopci v enem od parkov našli truplo 56-letnega brezdomca. Da je umrl nasilne, brutalne smrti, so pričale že rane na njegovem telesu. Zanj je bilo usodnih več vbodnih ran in ureznin. Le deset dni pozneje je bila v drugem dunajskem parku žrtev napada 51-letna brezdomka. Napadalec se je tudi na to žrtev spravil z nožem. Njeno življenje je viselo na nitki, a je ženska zahvaljujoč hitremu posredovanju reševalcev preživela. Napadalec, ki so ga avstrijski mediji pozneje označili za fantomskega morilca, je znova udaril 9. avgusta. Tudi tokrat je bil njegova tarča speči brezdomec, morilsko orožje pa nož. Brutalno je napadel 55-letnega moškega, ki je za posledicami poškodb umrl.

Takrat še neznani morilec je bil v svojem tretjem napadu nepazljiv, saj ga je na kraju zločina ujela nadzorna kamera. Posledično so posnetke objavili policisti, ki so v zameno za koristne informacije, ki bi privedle do aretacije, ponudili 10.000 evrov nagrade.
Kot poroča avstrijski časnik Kronenzeitung, imajo dunajski policisti zdaj, pet mesecev po začetku morije, vendarle v rokah glavnega osumljenca. Ta je včeraj popoldne v spremstvu odvetnika sam vkorakal na policijsko postajo in se predal. »Jaz sem morilec brezdomcev. Vest mi ne da več miru,« naj bi razodel fant, ki je po poročanju časnika star vsega 17 let. Zaslišanje naj bi se zavleklo globoko v noč, pri čemer naj bi osumljenec kriminalistom postregel tudi z motivom. »Glasovi so mi ukazali, naj morim.«