Groza v Pasewalku

Pogrešana Josephine-Marie, duševno prizadeta 18-letnica, je bila žrtev morilskega para

R.T.
8. 12. 2023, 15.01
Posodobljeno: 8. 12. 2023, 15.01
Deli članek:

Nemška policija je dan po najdbi trupla pogrešane 18-letne Josephine-Marie M. aretirala dve osebi. Osumljena sta umora.

Polizei
Josephine-Marie je bila umorjena.

Primer, ki se je v teh dneh odvil v mestu Pasewalk v nemški zvezni deželi Mecklenburg – Predpomorjanska, je pretresel celotno državo. Včeraj so tam na enem od vrtov našli truplo od srede pogrešane 18-letne duševno prizadete deklice, pri čemer je bilo kriminalistom nemudoma jasno, da je umrla nasilne smrti.

Josephine-Marie je tistega dne zapustila dom, stanovanje, ki si ga je delila skupaj z več drugimi duševno prizadetimi osebami. Z očali na nosu in spuščenimi lasmi, ki so jih segali do ramen, se je podala po ulici, nato je izginila. Policisti so se sprva v iskalno akcijo podali sami, a so se po neuspehu za pomoč obrnili na javnost. Včeraj zvečer je njeno sled odkril eden od policijskih psov. Ob približno 19.30 uri so nato njeno truplo našli na zaraščenem delu vrta, ki se nahaja neposredno ob tamkajšnjem pokopališču.

Kriminalisti so v povezavi s primerom danes aretirali 20-letnega moškega in njegovo 19-letno dekle. Informacije o paru in okoliščinah njune aretacije so trenutno izjemno skope. Kot so poudarili na državnem tožilstvu, več informacij zaenkrat ne izdajajo iz »taktičnih razlogov.« So pa policisti potrdili, da je Josephine-Marie umrla zaradi hudih poškodb na zgornjem delu telesa, ki so bile povzročene s »topim predmetom.«